Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Programma Popronde Woerden bekend.

publicatiedatum: za 8 september 2018

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Woerden maakt vandaag haar programma bekend. Oa. Kita Menari, Nieuwegrond en Yip Roc komen op zondag 30 september naar het centrum van Woerden. Bijzonder dit jaar is dat de Popronde voor de eerste keer naar Woerden komt. Dertig acts presenteren zich op 12 deelnemende locaties.

 

Er wordt met verschillende partners samengewerkt waaronder de Gemeente Woerden, Cultuurplatform Woerden en de Bibliotheek, Daarnaast is de organisatie blij met de samenwerking met AnnexCinema, Infozuil Nederland, Sakura Sushi en Domino`s Pizza!

 

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 142 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.


Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en My Baby.

 

Locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. In Café Victoria, Café de Pompier, Van Rossum, Bistronoom, El Rey & Midas, Drinkerij ‘t Bierhuys, Brownies & Downies en Bij Petrus gaan de 30 acts zichzelf presenteren. Naast deze café’s en horecazaken fungeren ook de Bibliotheek, de Petrustoren, de Barbier en kledingwinkel BRUIN als podium!


Opening & Groepen Popronde Woerden

Om de eerste editie luister bij te zetten wordt het spreekwoordelijke lintje doorgeknipt door een bijzondere gast. De opening gaat verzorgd worden door de wethouder van cultuur, de heer George Becht. Daarna is hij de eerste luisteraar van het concert-voor-1 van Eva van Pelt in de Petrustoren.

Daarna zijn er 30 optredens van WARD, Morado, Van Common, Kita Menari, Meis, Bourbon Avenue, Lotte Walda, Yip Roc, Laura Sjin, Sen Dubaj, Loren Nine, Joël Domingos, Jana Mila, The Spvrk, Snow Coats, Katie Koss, Aestrid, Samora, DFG, Sheewawah, The Tambles, YVI, Thaïti, Eline Mann, Sophia, Nieuwegrond, Love Couple, Bottles of Love en Camo Columbo!

Het complete programma met speeltijden is te vinden op de website:

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

 

Naast Woerden strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Gouda, Utrecht en Amersfoort en nog X-aantal andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde op:

  • www.popronde.nl
  • www.facebook.com/PoprondeWoerden
  • www.twitter.com/Poprondewoerden 
  • https://www.instagram.com/poprondewoerden/?hl=nl
  • / #popronde #poprondewoerden