Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Huis te Linschoten openstelling

publicatiedatum: ma 20 augustus 2018

Huis te Linschoten met zijn torens uit de 17e eeuw, die aan de voorkant van het huis omhoog torenen. samen met het bel-vormige dak zijn ze typerend voor dit prachtige huis. dat op 8 september (monumentendag) ook weer eens van binnen bekeken kan worden. Samen met het Huis kunt u ook het omringende parkbos bezoeken

 

De oprijlaan naar het huis wordt afgesloten door een groot toegangshek uit omstreeks 1725. Dit hek heeft vier bakstenen pijlers met daarop siervazen in de Lodewijk XIV-stijl. Het huis zelf is omgracht en toegankelijk via een bakstenen brug. Aan het plein voor het huis staan twee bouwhuizen: de linker is in 1960 opnieuw gebouwd, maar de rechter is nog oorspronkelijk.

 

Het thema van Open Monumentendag 2018 is 'In Europa'.

Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Dat is het Nederlandse thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Met het Jaar zal aandacht gegeven worden aan de belangrijke rol die erfgoed kan spelen in het cultureel diverse Europa.

 

De Europese commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. We leren elkaars geschiedenis beter kennen door naar erfgoed te kijken binnen de Europese context. Erfgoed verbindt gemeenschappen; cultuureducatie en meer kennis over erfgoed bevordert sociale betrokkenheid en integratie.

 

Huis te Linschoten
Noord Linschoterdijk 21
Linschoten