Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Controle op snel varen op Loosdrechtse plassen

publicatiedatum: vr 10 augustus 2018

Misschien is de overlast van boten, die sneller gaan dan 12 km per uur, op de plassen straks minder. Toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland, uitvoeringsorganisatie voor Plassenschap Loosdrecht e.o., gemeente Wijdemeren, politie en brandweer houden in augustus extra toezicht op naleving van de regels voor het snelvaren op de Loosdrechtse Plassen.

 

Op initiatief van Freek Ossel, burgemeester van Wijdemeren en voorzitter van het Plassenschap Loosdrecht zijn partijen tot deze intensivering van extra toezicht gekomen. Freek Ossel: ‘als we meer aanwezig zijn op het water kunnen we overtredingen meteen signaleren en vaker beboeten.’ Daarnaast worden recreanten opgeroepen om meldingswaardige zaken te melden. Dit kan eenvoudig via www.meldpunttoezicht.nl. Ook besteden de partijen aandacht aan het informeren van de snelvaarders, met name jongere bootbestuurders, over de regels rond snelvaren en het voorkomen van onveilige situaties en overlast.

 

Maximale vaarsnelheid

Voor de Loosdrechtse Plassen geldt een maximum toegestane vaarsnelheid van 12 kilometer per uur. Watersporters, die sneller willen varen, kunnen een ontheffing aanvragen bij het Plassenschap voor een jaar of voor een dag. Met een ontheffing mag er op bepaalde plaatsen en op toegestane tijden op de Loosdrechtse Plassen sneller gevaren worden dan 12 kilometer per uur. Binnen 100 meter van een oever en ’s nachts mag nooit sneller gevaren worden dan 6 km/uur. In de praktijk blijkt dat deze regels vaak worden overtreden. Dit zorgt voor hinder, overlast en gevaarlijke situaties voor andere watersporters, omwonenden en recreanten.

 

 

bron : var nieuws