Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fietsroute naar Haarzuilen

publicatiedatum: do 9 augustus 2018

De Haarzuilensroute van 32 km begint bij officiel bij het Oortjespad, bij Kameryck, maar u kunt ook in Woerden beginnen. Via gemarkeerde routes komt u onder andere langs polders, veenweidegebied, dorpjes als Kamerik, het Maximapark en middeleeuwse weteringen. Tijdens deze route komt u ook langs Kasteel de Haar en het Stadmuseum Woerden

 

Kasteel de Haar is het grootste, meest luxe kasteel van Nederland. Hier kunt u een wandeling maken door het grote park of een rondleiding door het kasteel maken met een audiotour.

 

Het voormalige stadhuis van Woerden.  De vaste collectie richt zich op de kunst- en cultuurhistorie van Woerden en het Groene Hart. Een van de pronkstukken is de historische Vroedschapszaal. Verder is een zaal gewijd aan Romeinse bodemvondsten in Woerden en een andere aan de in Woerden geboren kunstenaar Leo Gestel.

 

Het Máximapark is een bijzonder park aan de westkant van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het park is zowel levendig als rustgevend – en bijna zo groot als de binnenstad van Utrecht! Met o.a, een nieuw Castellum gebouwd op de fundamenten van het voormalige Romeinse fort dat hier bijna 2000 jaar geleden stond. Het is een eigentijds, duurzaam gebouw waarin ook Museum Hoge Woerd, Steede Hoge Woerd en CastellumCafé zijn ondergebracht.

 

de Knooppunten route