Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Loes Ypma naar Almere

publicatiedatum: ma 16 juli 2018

Loes Ypma uit Woerden wordt de nieuwe wethouder namens de PvdA in Almere ze zal de portefeuille Wonen & Floriade krijgen . Momenteel is Loes Ypma voorzitter van het college van bestuur van Verus, de vereniging voor Katholiek en Christelijk onderwijs. Voor deze functie was Ypma van 2012 tot 2017 lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. daarvoor was ze wethouder in Woerden, (o.a,. cultuur).

 

"Loes heeft sterke verbindende kwaliteiten, is een echte teamspeler en is erg enthousiast om in Almere aan de slag te gaan met de portefeuille Wonen en Floriade", aldus Kerim Iskender (fractievoorzitter PvdA Almere). (Dat is de portefeulle van de onlangs, met tumult, opgestapte Herrema)

 

Volgens Leida Höhle van de PvdA in Almere gaat Loes Ypma binnen een jaar in Almere wonen. Daarnaast zal ze ook een deel van de tijd in Woerden verblijven. Dat heeft volgens Höhle te maken met het gezin van Loes Ypma.

(De man van Ypma, Jelmer Vierstra, is op dit moment, gemeenteraadslid in Woerden.

 

Tjeerd Herrema reageerde donderdagmiddag in een radio-interview (van omroep Flevoland) op Ypma als zijn beoogd opvolger. ''Ik begrijp dat ze geen geschiedenis heeft in grote evenementen noch in het wonen. Het zou voor haar wel een hele nieuwe portefeuille zijn.''

Eerder bedankte oud-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester nog voor de eer. De Floriade-portefeuille, die door het aftreden van Herrema is vrijgekomen, ligt haar niet.

 

Bron; Diverse media Almere