Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

kunst- en cultuureducatie in het vmbo

publicatiedatum: wo 18 juli 2018

De provincie Utrecht trekt geld uit voor de versterking van kunst- en cultuureducatie in het vmbo. Dit dankzij een oproep in een motie van GroenLinks, D66, VVD, CDA en ChristenUnie. De partijen willen dat scholen deze ondersteuning krijgen. Dit geld is voor vmbo-scholen die ondersteund worden bij het aanvragen van subsidie bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

De provincie Utrecht telt zo’n 75 vmbo-scholen en scholen voor praktijkonderwijs.

Uit onderzoek blijkt dat hoewel er mooie culturele activiteiten plaatsvinden, het aanbod van culturele instellingen voor het vmbo nog achterblijft op het aanbod dat er voor havo en vwo is, terwijl de helft van de leerlingen in het voortgezet onderwijs op het vmbo zit.

 

In hoeverre onze eigen Woerdense onderwijs-culltuur organisatie KUVO, die al sedert jaar en dag, ook voor het VMBO, kunst en cultuuraktiviteiten verzorgt, is onbekend.

Wel is al eerder gebleken dat deze zo belangrijke, lokale, organisaties in plaatsen die het WEL goed doen bij de provincie onvoldoende in beeld zijn.

 

Dit terwijl juist hier ook de VMBO leerlingen, via de KUVO en de instellingen waarmee deze hierbij samenwerkt, een even groot aanbod krijgen als de andere schoolsoorten.