Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Beter voor milieu

publicatiedatum: wo 11 juli 2018

Voor inwoners en ondernemers uit de gemeente Woerden is het mogelijk om gemeentelijke subsidie aan te vragen voor een groen dak en/of het afkoppelen van uw regenpijp van het afvalwaterriool. Hiermee helpt u lozing van afvalwater op de sloot en wateroverlast tijdens een hevige regenbui te voorkomen. Met een groen dak maakt u ook uw woning en omgeving koeler tijdens hete dagen.

 

Groen dak

Een groen dak is een dak bedekt met planten of met sedum (vetplanten). Groene daken helpen wateroverlast te voorkomen en verkoelen de omgeving tijdens een hittegolf. Ook is het goed voor insecten en vogels. U kunt subsidie aanvragen als particulier, bedrijf of instelling.
 

Afkoppelen dak

U kunt subsidie aanvragen voor het afkoppelen van de regenpijp van uw huis of bedrijfspand van het afvalwaterriool. Hiermee helpt u mee om wateroverlast en lozing van afvalwater in de sloot te voorkomen als het hard regent. Dit geldt alleen als uw pand afvoert op een gemengd riool.
Gemengd riool

In de volgde wijken, buurten en kernen komt een gemengd riolering voor: Schilderskwartier, Vogelbuurt, Staatsliedenkwartier, Meander, Binnenstad, Bomen- en Bloemenkwartier, Molenvliet (rivierenstraatnamen), Middelland, Barwoutswaarder, Van der Valk Bouwmanlaan, oudere delen van Harmelen (woningen van voor 1980), Kamerik en Kanis. Weet u niet zeker dat uw woning of bedrijf is aangesloten op een gemengd riool vraag dan via duurzamesubsidie@woerden.nl om meer informatie.

 

Gebruik maken van de subsidieregeling?

Kijk voor meer informatie op de pagina over 'subsidie daken'.

 

Wilt u tips van andere inwoners die de stap al hebben gezet? Neem dan contact met met de gemeente via mail naar stadhuis@woerden.nl of bel telefoonnummer 14 0348.