Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

"Spelende Kinderen" staan kurkdroog

publicatiedatum: do 5 juli 2018

Het beeld "spelende kinderen", voor het station van Woerden is normaal (in de zomer) een lustig sproeiende fontein. De fontein hoort na de winterstop op 1 april weer aangezet te worden, maar dat was dit jaar niet mogelijk wegen technische mankementen. Er moet nu onderzocht worden wat er gebeuren om de fontein weer in werking te stellen..

 

Volgens de gemeente Woerden is het Stadsmuseum Woerden verantwoordelijk voor de kunst in de openbare ruimte, en daarmee ook voor de fontein. Volgens de woordvoerder van het stadsmuseum is er een gesprek gepland tussen het museum en de gemeente.

 

 

Geschiedenis

De stad Woerden bestond 600 jaar. Het cadeau? Een kunstwerk gemaakt door ene Marcus Ravenswaaij. Het heette… ‘Spelende kinderen’.  De oranje fontein, geschoken door het VSB fonds, werd in 1972 op de Westdam geplaatst.

 

Het stond daar tot ongeveer 2006, daarna ging de Westdam op de schop en moest het kunstwerk verdwijnen.

 

Het ging van het vijvertje in het stadspark (geen succes ; aanslag en alg), naar het stadserf, daar stand het tot ene Manuela Koelemij zich ertegenaan ging bemoeien. Zij vond het vreselijk dat het kunstwerk stond te verpieteren en startte een petitie. Veel steun en €75.000 later keerde de fontein terug in het straatbeeld, alleen nu bij het station, waar het treinreizigers verwelkomt en uitzwaait.

 

(foto: het , vieze, beeld in het stadspark)