Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gratis Capelconcert Excelsior 16 juni

publicatiedatum: vr 15 juni 2018

Tijdens dit concert morgen neemt Excelsior haar publiek even mee terug naar het veel geprezen Bevrijdingsconcert dat zij dit jaar op het Kerkplein gaf. Met hoogtepunten zoals de Star Sisters medley, Vrede (Ruth Jacott), Zwart Wit (Frank Boeijen) en De Zee (Trijntje Oosterhuis), zullen deze keer in het Staatsliedenkwartier te horen zijn. Een mooie herkansing voor hen die het op 5 mei gemist hebben.

 

Op instrumentaal vlak pakt Excelsior verder uit met een mooie solo voor vibrafoon (“A tribute to Lionel (Hampton)”) en een ode aan de zangeres Gloria Estefan; ook wel betiteld als de succesvolste Latijns-Amerikaanse zangeres aller tijden of de 'Queen of Latin Pop'. De swingende medley die het orkest speelt bevat o.a. haar succesnummers “” Conga” en Rhythm is gonna get you”.


Voor de zangnummers brengt Excelsior meerdere Woerdense solisten op het podium, waaronder de debutanten Sofie de Bruijn en Ben Pernot. De laatste zingt o.a. uit de musical “Fiddler on the Roof” het nummer  “If I were a rich man”. Ook de wereldberoemde songs “Happy days are here again” en Vera Lynn’s “We’ll meet again” worden ten gehore gebracht.


Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 16 juni tussen 2 en 4 uur gewoon eens even binnen te lopen en korter of langer van de muziek te komen  genieten. We rekenen weer op een grote toeloop van de bewoners uit het Staatsliedenkwartier en in het bijzonder van bewoners van Weddesteyn, Hofplein en Vossenborgh. Er zijn ongeveer 150 zit- en rolstoelplaatsen en diverse staanplaatsen (bij mooi weer ook buiten).


De toegang tot dit concert is wederom gratis maar Stichting Kapel Weddesteyn en Excelsior stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten van harte op prijs. Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar vooraf, in de pauze en na afloop.


Het programma zal tot uiterlijk 16:00 uur duren.
We hopen u, mede namens dirigent Hans van Hees en de muzikanten van Excelsior te mogen verwelkomen.
Bestuur Kapel Weddesteyn