Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geslaagde "KaasTaptoe" Vriendschap

publicatiedatum: wo 13 juni 2018

Nadat in 2017 na enkele jaren van afwezigheid weer succesvol een Taptoe in Woerden werd georganiseerd smaakte dat direct naar meer. In samenwerking met de gemeente werd ook dit jaar de taptoe in het kaasthema georganiseerd op de vrijdagavond 1 juni voorafgaand aan de Graskaasdag. Hans Pieters maakte mooie foto's van de "oudste burger-taptoe van Nederland" (zie link)

 

Het leek er even op dat de avond in het water zou vallen, maar gelukkig blijken de weergoden ook van deze soort muziek te houden…

 

  • Harmonie de Vriendschap opende de Taptoe met een korte aanwezigheid tijdens de introductie door Maarten Tuit en burgemeester Victor Molkenboer. Daarna verscheen als eerste March & Showband Rheden, gevolgd door showband De Bazuin en Drumfanfare Amantius. Tot slot kwam de organiserende Harmonie de Vriendschap op het Kerkplein om de show af te sluiten.
  • Als toegift marcheerden alle deelnemers over het Plein om gezamenlijk het laatste nummer van de avond te vertolken en daarna per korps het Plein weer te verlaten.
  •  

“The Line Up!”. Kaas Taptoe Woerden vormde het podium voor de nieuwe show van de Vriendschsap zelf en ondanks eenwat regenachtige aanloop voor en bij de start was er ruime belangstelling voor het evenement!

 

Link naar de foto's van Hans

 

Link naar filmpje van de Taptoe.