Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zuidelijke randweg Woerden

publicatiedatum: di 5 juni 2018

Op zaterdagochtend 26 mei werd de nieuwe Zuidelijke randweg Woerden feestelijk geopend door gedeputeerde Dennis Straat en de wethouders Ivo ten Hagen van Woerden en Kees Oskam van Bodegraven-Reeuwijk. met een Bravo-run, een hardloopwedstrijd voor kinderen en volwassenen. Op 1 juni ging de weg open voor verkeer.

 

BURGEMEESTER VAN ZWIETENWEG
De Zuidelijke randweg Woerden krijgt de naam van de oud-burgemeester van Woerden, de heer Van Zwieten. Tijdens de opening werd het straatnaambord onthuld in het bijzijn van mevrouw Van Zwieten.
De Burgemeester van Zwietenweg is een nieuwe provinciale weg (de N420) van ruim 4 kilometer. De weg gaat Woerden ontlasten van doorgaand verkeer en is voor Woerden een tweede aansluiting op de A12.


A12 BRAVO
De Zuidelijke randweg Woerden (BRAVO 3) is het laatste project uit het programma A12 BRAVO, dat staat voor Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud. Doel van het programma is het in samenhang oplossen van verkeersknelpunten rond het A12-traject vanaf het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en het gebied daaromheen. De overige projecten uit het programma zijn inmiddels uitgevoerd.