Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

WVW Koninklijk Trio

publicatiedatum: wo 16 mei 2018

Het is de Woerdense VakantieWeek ook dit jaar weer gelukt om een Koninklijk Trio te vormen voor De Leukste Week van het Jaar! Wij willen jullie natuurlijk graag voorstellen aan deze drie enthousiaste dames die eigenlijk niet kunnen wachten tot de VakantieWeek daadwerkelijk plaatsvindt.

 

In gesprek met het koninklijk trio 2018;

  • Marleen Bosman, Jeugdkoningin.
  • Fee Driessen, Hofdame
  • Nadine Gijzen, Hofdame

“Ik kon zelfs al niet wachten tot we het bekend mochten maken. Ik ben zo benieuwd naar de reacties. Ik denk dat mijn oppaskinderen de krant mee naar school zullen nemen en daar dolenthousiast vertellen dat ik hun oppas ben!”
 

De Woerdense VakantieWeek is een begrip in Woerden, wat betekent deze week voor jullie?
Marleen begint: “De week is echt voor jong en oud. Vroeger, toen we nog kinderen waren, gingen we alleen naar de kinderactiviteiten, en nu dus vooral naar de grote mensenactiviteiten zeg maar. Het is voor alle leeftijden en daardoor heel divers. De VakantieWeek is een soort van traditie, echt een afsluiting van de vakantie. En je komt er heel Woerden tegen.
Maar het is wel erg leuk om voor deze VakantieWeek weer terug te komen. Fee Driessen, dit jaar Hofdame, denkt ook terug aan vroeger: “Het heeft iets nostalgisch, de VakantieWeek is onderdeel van Woerden en dus onderdeel van ons.” “Het is ook wel een beetje ons kent ons,” beaamt Nadine Gijzen, tevens Hofdame dit jaar.
Jullie zijn opgegroeid met de VakantieWeek, wat zijn jullie leukste herinneringen aan de week?
“Voor mij is dat de Junior Amateurshow, daar ging ik altijd heen,” vertelt Marleen direct. Fee springt hier meteen op in : “Ik heb er zelfs een keer aan meegedaan, echt gezongen ook. Met een vriendinnetje in groep 7. Heb er wel spijt van gehad achteraf, ik kwam er laatst weer een filmpje van tegen en ik dacht: o, heb ik dit echt gedaan?”
Dat zal dit jaar wel anders zijn, nu moeten we wel!” Voor Nadine was het vooral de vrijdag: “Ik heb veel leuke herinneringen aan de Brandweerdag. En dan niet in je bikini heen maar met een shirtje en een korte broek aan.” Bij Fee draaide de VakantieWeek onder andere om de knutselochtend: “Daar leefde ik echt voor vroeger. Dan had je zo’n blaadje dat je kon laten draaien om er vervolgens verf op te laten vallen.

 

En dan nu de grote hamvraag: waarom hebben jullie je opgegeven als Hofdame/Jeugdkoningin?
Voor Marleen was het niet haar eerste keer dat ze zich opgaf: “Ik heb me al eens een keer eerder opgegeven als Hofdame. Helaas werd ik toen niet uitgenodigd. Ik heb het niet opgegeven en dit jaar werd ik gekozen gelukkig.” Ook Nadine was er al een tijdje mee bezig, maar dan vooral in haar hoofd: “Elk jaar dacht ik: nu ga ik het doen! En dan zag ik een interview in de krant staan met het aankomende trio en had ik mij dus weer niet opgegeven.
Dit jaar is het er dan eindelijk van gekomen. Het was ook nu of nooit, omdat ik vond dat ik er anders te oud voor zou zijn. Maar toen ik hoorde dat Marleen 21 is, dacht ik wel gelijk: o, als ik het nu niet word dan kan ik het volgend jaar nog wel een keer proberen.” Fee wilde wel, maar ze wist niet of ze het durfde: “Ik wil het van kinds af aan al. Dan zag ik die mooie jurken, het waren net prinsessen.
Het idee dat we zometeen mee mogen denken bij het ontwerpen van die jurk vind ik erg leuk. Ik ben zo benieuwd wat voor jurk het gaat worden. En elke dag je mooi laten maken tijdens de VakantieWeek… Het zal vroeg opstaan worden, maar je krijgt er wel weer iets heel moois voor terug.” “Dat is toch ook de droom van ieder meisje, zo’n prinsessenjurk,” zegt Marleen er nog snel achteraan.

 

Jullie hebben een vol programma tijdens de VakantieWeek, waar kijken jullie het meest naar uit?
Marleen antwoordt als eerste: “Ik kijk er erg naar uit om met z’n drietjes plezier te maken. En het achter de schermen mee te maken wanneer we moeten wachten tussendoor.” Maar dat is zeker niet het enige volgens Nadine: “Ik vind het vooral leuk om niet alleen op het Exercitieveld te zijn, maar ook daar buiten. Om mensen te bezoeken die niet naar het veld kunnen komen. Dus dat je een beetje de Woerdense VakantieWeek naar hun toe kunt brengen. Daar kijk ik wel naar uit.”
“En natuurlijk zijn we benieuwd naar de reactie van de kinderen, we zijn toch een soort van prinsessen voor ze,” geeft Fee als reactie. “Dat zeker,” vult Marleen aan, “zo heb ik nu al zin in de Lampionnenoptocht tijdens de eerste avond, met al die mooie lampionnen. Ook omdat mensen ons dan voor het eerst zien, wat best wel spannend is.”

 

Niet alleen de nieuwe vrijwilligers moeten op de tweede vrijdag over de stormbaan, jullie ook. Kijken jullie daar al naar uit?
Marleen vertelt enthousiast: “Dat lijkt mij echt heel leuk! Het is natuurlijk wel zo dat we dan al een week in de weer zijn, dus ik moet maar even afwachten hoe ik me dan voel. Maar ik ben wel heel fanatiek.” Nadine reageert iets terughoudender: “Na de VakantieWeek hebben we geen tijd meer om bij te komen, want de vakantie is dan afgelopen. Hopelijk valt het allemaal mee.”
Op de vraag of ze na aankomende VakantieWeek ook vrijwilliger willen worden, antwoorden de dames alle drie voorzichtig dat ze eerst eens deze week af willen wachten. Marleen: “Maar als we het erg leuk vinden, dan zijn we er volgend jaar zeker bij!”

 

Een ding is wel duidelijk, ze hebben er ontzettend veel zin in om dit jaar het koninklijk trio van de Woerdense VakantieWeek te zijn.

Tot in augustus dames!