Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Oud Linschoten zoekt zolderschatten

publicatiedatum: do 10 mei 2018

De Vereniging Oud Linschoten heeft een ochtend met een aantal experts georganiseerd om bekend te worden met de zolderschatten die zich in het dorp bevinden. Ze hopen dat veel mensen uit Linschoten op 12 mei tussen 10.00 en 13.00 uur, met hun schatten, naar het Dorpshuis de Vaart komen om de experts te verrassen met hun vondsten. De koffie staat in elk geval klaar!

 

in menig familie staat de zolder vol met erfstukken van oma, tante of neef. De waarde is meestal vooral gevoelsmatig. Soms is er meer bekend en worden de erfstukken niet voor niets bewaard en steeds doorgegeven aan de volgende generatie.

 

De Vereniging Oud Linschoten is nieuwsgierig naar de zolderschatten van de Linschotenaar.

Linschoten - Daarom heeft de Vereniging Oud Linschoten een ochtend georganiseerd met een aantal experts op allerlei gebied. Zij zijn bereid om geheel onvoorbereid, uitsluitend op basis van hun parate kennis, meer te vertellen over de herkomst, het gebruik, de maker en soms ook de waarde van de kunstvoorwerpen die zij onder ogen krijgen.

 


Een aantal deskundigen die zijn uitgenodigd, heeft zich tijdens hun opleiding gespecialiseerd in het repareren en taxeren van antieke sieraden en zilverwerk. Andere deskundigen hebben hun ervaring opgedaan door het bezoeken van boedelveilingen, en hebben kennis van oude schilderijen. Weer anderen zijn lid van een klokkenvereniging of verzameld oosterse keramiek. Of zij bezoeken veel verzamelaarsbeurzen van boeken en prenten. Een vertegenwoordiger van de oudheidkamer uit Montfoort weet veel van streek en gebruiksvoorwerpen. Kortom iedere bezoeker zal terecht kunnen bij een expert passend bij zijn meegebrachte spullen. De omstanders hopen op hun beurt verrast te worden door de mooie verhalen. Het beloofd een ochtend te worden vol verrassingen.

 

Tussen 10.00 en 13.00 uur op zaterdag 12 mei staat de koffie klaar in het Dorpshuis de Vaart te Linschoten. Per persoon maximaal twee tot drie voorwerpen.

 

bron zenderstreeknieuws