Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Snel & polanen zeeweg Woerden

Cattenbroekerplas gaat weer open

publicatiedatum: zo 22 april 2018

Strand Cattenbroek gaat weer open! Vanaf vrijdag 27 april bent u daar weer welkom om lekker te zonnen of een duik te nemen in de recreatieplas. Net als andere jaren is er geen zwemtoezicht, wel is met een ballenlijn de veilige zwemzone aangegeven (1.40 meter diepte). Daarbuiten is de plas diep, tot wel 34 meter. En wat mag er verder op de plas en welke voorzieningen zijn er?

 

Genieten op de plas
Roeien, zeilen of surfen, individueel of met de watersportvereniging, op recreatieplas Cattenbroek kan het allemaal!  Bootjes met een elektromotor zijn ook welkom. Waterskiën, jetskiën en kitesurfen zijn vanwege de veiligheid niet toegestaan.


Welke voorzieningen zijn er?
Bij strand Cattenbroek zijn er een zandstrand, een grasveld, toiletten (ook voor mindervaliden) en parkeerplekken voor fietsen en auto's. Momenteel wordt nog bekeken of er ook een horecavoorziening komt. Op zomerse dagen houdt Recreatie Midden-Nederland toezicht op orde en hygiëne. De toegang is gratis.


Toekomstplannen
De Woerdense onderneemster Marijn van Amstel-Okkerman werkt aan plannen om een uitnodigend recreatie-eiland te creëren met 'jaarrond' activiteiten voor jong en oud, binnen én buiten. Momenteel werkt zij deze plannen verder uit, waarbij rekening wordt gehouden met de feedback van de inwoners.