Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Levensmiddelenpakketten voor Inloophuis.

publicatiedatum: za 7 april 2018

Vorige week ontving bestuurslid van het inloophuis Inloophuis ‘Leven met kanker’,John van der Meer, dertig levensmiddelenpakketten van het Woerdense bedrijf STERKADO. Eigenaar Hans Opmeer zegde bovendien toe het Inloophuis ‘Leven met kanker’ op te nemen als een van de goede doelen.

 

“Medewerkers van bedrijven kunnen bij ons hun van de werkgever ontvangen cadeau of kerstpakket zelf samenstellen op basis van punten. Deze punten kunnen ze ook helemaal of gedeeltelijk doneren aan een goed doel,” aldus Opmeer. Hij kwam via Chiel Borsboom in contact met het Inloophuis. “Ik kende het zelf nog niet maar we doen graag iets voor dit Woerdense huis.” Net als vele anderen heeft ook Opmeer in zijn directe omgeving mensen met kanker. “Ook iemand die het Inloophuis al eens heeft bezocht.”

 

Het bestuur van het Inloophuis is blij met de toezegging als goed doel opgenomen te worden en met de dertig pakketten waarin hoofdzakelijk levensmiddelen zitten die nog zeer lang houdbaar zijn. “Die kunnen wij weer verkopen aan gasten en vrijwilligers of tijdens de keldersale op zaterdag 21 april,” licht Van der Meer toe. “Van de opbrengst kunnen we weer materialen voor workshops bekostigen.”


Opmeer verwacht nog eens vijftig pakketten terug te ontvangen van een bedrijf met duizenden medewerkers waarbij een deel koos voor een ander cadeau. “Het is jammer om deze pakketten weg te moeten gooien.”