Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vestingen in beeld op KunstKonferentie.

publicatiedatum: vr 30 maart 2018

De Vestingen Woerden en Wenen in Beeld, dat is het thema van de eerste Woerdense KUNSTKonferentie. Deze conferentie is op zaterdag 2 juni 2018 bij De HALL. Er is een lezing door Aldwin Kroeze over Klimt en de Vesting Wenen, de RijnKUNSTprijs zal worden uitgereikt en bezoekers bepalen wie de publieksprijs krijgt.

 

2018 – ontmoet kunstenaars uit de Vesting Woerden
1918 – beleef hoe Klimt de vesting Wenen bestormde

U kunt zich nu inschrijven (zie onderaan).
Tien redenen om te komen:
U ontmoet andere beeldende (amateur)kunstenaars uit Woerden en omgeving.
U bent toehoorder van een bijzondere lezing.
U krijgt de genomineerde werken te zien voor de RijnKUNSTprijs 2018.
U mag meestemmen wie de publieksprijs wint!
U krijgt de kans om één van uw werken te tonen.
U ziet werk van collega-(amateur)kunstenaars.
U kunt over uw werk vertellen en hoort verhalen over het werk van anderen.
U eet gezellig met elkaar een smakelijke lunch van De HALL.
U luistert en praat mee met de forumdiscussie over beeldende kunst.
U heeft een hele fijne dag en gaat geïnspireerd naar huis.

 

Op deze dag wordt de RijnKUNSTprijs uitgereikt. Deze wedstrijd voor beeldende kunstenaars uit Woerden heeft thema De Vesting Woerden. De genomineerde werken worden tijdens de conferentie tentoongesteld.

 

De bezoekers van de KUNSTkonferentie bepalen samen wie de publieksprijs wint. Daarnaast heeft de vakjury twee winnaars gekozen uit de categorieën 2D en 3D. De winnaars krijgen een glastrofee gemaakt door Mark van der Vooren van glasatelier Woerden.

Een ander hoogtepunt van die dag is de lezing van Aldwin Kroeze over Klimt en de Vesting Wenen.  De Jugenstil kunstenaar Gustav Klimt is 100 jaar geleden in Wenen overleden. U hoort meer over deze kunstenaar die in zijn tijd zeer vernieuwend was, en wiens werk nog steeds heel geliefd is. Naast beroemde portretten schilderde Klimt ook landschappen schilderde, zoals de vestingwerken aan het water hieronder. Aldwin Kroeze vertelt over Klimt. Hij is docent kunstgeschiedenis en staat bekend om zijn grote kennis en het enthousiasme waarmee hij zijn verhaal vertelt.

 

Maar er is nog meer op deze conferentie. Bent u (amateur) beeldend kunstenaar? Dan nodigen we u van harte uit om één eigen kunstwerk mee te nemen. Die worden bij binnenkomst verzameld en die neemt u tijdens de pauzes mee naar één van de verschillende ruimtes om daar met collega’s en belangstellenden over aan de praat te gaan.


In de forumdiscussie komen een paar pittige actuele/politieke onderwerpen langs waar de forumleden hun licht over laten schijnen en waarbij we reacties uit de zaal niet uit de weg gaan.

 

U kunt zich aanmelden indien u belangstelling heeft voor een plek in het forum.

Doet u dat dan uiterlijk op 1 mei 2018. Ook mag u thema’s aandragen die u graag eens wilt bespreken en die een relatie hebben met beeldende kunst.

Schrijf uw aanmelding en/of ideeën op en stuur ze naar:  kunstaandenrijn.woerden@gmail.com. 

U hoort van ons wat wij met uw suggestie of aanmelding gaan doen.

 

Na afloop van de conferentie kunt u napraten aan de bar van De HALL over alles wat u inmiddels te weten bent gekomen over vestingen!

 

tijd: 9.30 – 14.30 uur

Kosten: € 35,–, inclusief lunchbuffet, koffie en thee (U krijgt korting van € 5 als u een kunstwerk meeneemt)

maak uiterlijk op 15 april 2018 het bedrag over naar onze bankrekening NL63 RBRB 0706 4662 92  t.n.v. KUNSTaandenRIJN Woerden met vermelding van uw naam, het aantal kaartjes, en ‘KUNSTKonferentie 2018.

 

De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds Woerden.