Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zoetemelk Classic voor toerfietsers

publicatiedatum: wo 14 maart 2018

Op zaterdag 17 maart a,s., is de twaalfde editie van de Joop Zoetemelk Classic in het Groene Hart. De Zoetemelk Classic is een Hollandse voorjaarsklassieker voor alle toerfietsers aan het begin van de lente. Bij de classic van 150 km worden ook Woerden en omgeving aangedaan.

 

Groepen zijn ook welkom en de groep met de meeste deelnemers wint een exemplaar van het Joop Zoetemelk Classic wielershirt met handtekening van Joop.

 

Routes en afstanden

Je kunt bij de Joop Zoetemelk Classic 2018 kiezen uit vier afstanden: 150, 100, 75 en 50 km.

 

De klassieke afstand van150 km

Deze gaat vanuit Leiden via Zoeterwoude, Benthuizen, Boskoop en Bodegraven naar Waarder. Dan met een lus via Driebruggen en Hogebrug naar Woerden. Na 60 km is de eerste koffiestop bij WTC Woerden. Vervolgens ga je langs Montfoort via Harmelen richting Breukelen. Na 90 km is bij Wilnis de tweede verzorgingspost. Dan via Vrouwenakker en Papenveer naar Ter Aar. Vandaar via Woubrugge naar ’s Molenaarsbuurt en Kouderkerk a/d Rijn. Dan de Rijn over en ga je parallel aan de N11 terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige klim wacht in park de Bult: de Col du Bourg à la Crème.

 

Meer info en inschrijven