Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadsgesprek rond cultuur

publicatiedatum: za 17 maart 2018

Woerden nodigt Woerdenaren uit 27/3 deel te nemen aan een stadsgesprek over cultuur met het motto 'Met elkaar komen we verder'. De organisatie gaat uit van; Regiobibliotheek Het Groene Hart, theater Het Klooster, KUVO, het Stadsmuseum en het Cultuur Platform Woerden. (Woerden werd in 2014 al door de organiserende instellingen "De meest creatieve stad van NL" genoemd.)

 

Tijdens dit stadsgesprek willen de initiatiefnemers er achter komen wat er leeft in de stad, welke mensen er zijn en vooral hoe met elkaar straks van het jubileumjaar 650 jaar stadsrechten geprofiteerd kan worden.

 

Geprobeerd wordt met de bezoekers de ‘contouren’ te tekenen van de toekomst van Woerden als creatieve stad. Deelnemers kunnen naar keuze aanschuiven bij een aantal gesprekstafel, zoals talentontwikkeling, blijvende culturele bagage voor jongeren en kinderen, participatie, het jubileumjaar of de culturele as.

Het Cultuurcafé XL wordt gehouden op dinsdagavond 27 maart in Het Klooster. Aanvang 20.:00 uur.

 

Over cultuur werd al het  onderstaande geschreven;

 

"Cultuur is zo veel meer! (gemeentelijke nota 2012)
Cultuur heeft naast een autonome waarde ook een sociale, maatschappelijke, economische en
ruimtelijke waarde. Het heeft raak vlakken met tal van(beleids)terreinen zoals (jeugd)participatie,
leefbaarheid, ontmoeting, wijkgericht werken, evenementenbeleid, economie en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning(Wmo)."

 

 

"Meest creatieve stad" (2015)
Het college is enthousiast over het nieuwe cultuurbeleid. Bob Duindam, wethouder cultuur: “Ik geniet enorm van alle culturele activiteiten in Woerden, er is een heel gevarieerd aanbod. Dit doen we met elkaar al hartstikke goed. Het zou geweldig zijn als we ons de komende jaren gezamenlijk nog meer inzetten voor cultuur. Dat we met elkaar bereiken dat Woerden in de komende jaren, voorbij het gemiddelde, de meest creatieve stad van Nederland wordt!”