Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

“ Scoon geluyt” door Dutch Ladies

publicatiedatum: wo 7 maart 2018

Op 24 maart om 20.00 uur zal het Dutch Ladies Orchestra o.l.v. Ingrid Slangen in de Kapel Weddesteyn het concert geven: ‘Mi quam een scoon geluyt in myne oren’ . Muziek van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen, uitgevoerd door het damesblaasorkest. Een uniek programma en een uniek orkest met vocalisten waarin enkel vrouwen actief zijn.

 

“ Scoon geluyt”

Het concert omvat een grote historische variatie van Koorzang uit de middeleeuwen van Hildegard von Bingen tot popmuziek van de bekende Anouk van nu!

 

Blaasorkesten staan van oudsher bekend om hun marsmuziek. Met een mars van Germaine Tailleferre houd het Dutch Ladies deze traditie in ere. Maar dit is zeker geen standaard mars, dus kom vooral luisteren!

 

Mannen

De wereld van de componisten wordt nog steeds door mannen gedomineerd. Niettemin zijn er door de eeuwen heen vele mooie composities door vrouwen geschreven. Uit dit rijke oeuvre zijn een negental composities door het Dutch Ladies Orchestra samengevoegd tot een zeer afwisselend instrumentaal en vocaal programma: van Koorzang uit de middeleeuwen, een verrassende mars en een pianosuite georkestreerd voor blaasorkest tot knetterende pop van nu, van Hildegard von Bingen (12e eeuw), Belle van Zuylen (18e eeuw), Coby Lankester  ( 20ste eeuw) en Mar-ianne Hof (20ste /21ste eeuw)  tot de bekende Anouk van nu!  Kortom: Alles komt aan bod!

 

Al vier keer
Dit ‘Scoon geluyt’-project is het vierde project van het Dutch Ladies Orchestra (DLO). Het DLO is een symfonisch blaasorkest bestaand uit louter vrouwelijke muzikanten. Sinds 2015 zijn er al drie succesvolle projecten uitgevoerd. Per project een andere bezetting, maar elke keer met de bijzondere energie van een orkest zonder testosteron. Zelfs de instrumenten die traditioneel door potige heren bespeeld worden (trombone, slagwerk en bas) worden hier door frêle damesvingers beroerd. En aan de muzikaliteit en klank is dit niet te merken, al geeft men aan dat er een ander sfeer om dit bijzondere orkest hangt dan bij reguliere blaasorkesten.

Voor het ‘Scoon geluyt’-concert  neemt Ingrid Slangen de directie-baton ter hand. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en specialiseerde zich in het begeleiden van uiteenlopende ensembles en muziekactiviteiten.


Het DLO stelt zichzelf tot doel:
-  Het bevorderen van de uitvoerkwaliteit van symfonische blaasmuziek
-  Vrouwen samen te brengen rondom muziek
-  Mogelijkheden bieden voor het ontwikkelen van de talenten van vrouwelijke musici
-   een professioneel damesorkest op te zetten dat inzetbaar is op festivals, bijeenkomsten en op
orkestpodia.

 

Kaarten

Locatie en tijd: Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50 in Woerden, zaterdag 24 maart 2018 om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur, entree € 5,00 incl. consumptie)

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via info@ladiesorchestra.nl of 06-24659671 en aan "den deur"
 

Info

Voor meer informatie en al uw vragen kunt u terecht op de website , of neem contact op via info@ladiesorchestra.nl of 06-24659671.