Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

‘Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap’

publicatiedatum: zo 11 februari 2018

Leerlingen van juf Yvonne Vergeer van groep 1-3 van de Rembrandt van Rijnschool hadden de primeur: zij waren de eerste klas die de nieuwe tentoonstelling ‘Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap’ (voor de leeftijd 4-8 jr )bezocht. De leerlingen kwamen op bezoek bij Joep de Merel, Miep de Muis en Bep de Tuinhommel die hun huisjes neergezet hebben in NME-Centrum InBredius.

 

Een groot memoryspel blokkeerde de deur, maar gelukkig hadden deze slimme leerlingen al snel alle plaatjes bij elkaar gevonden en konden ze toch naar binnen.

Eenmaal binnen staan ze midden in ‘de stad’. Er staan een schuur en een huis, ook een stukje straat en tuin ontbreken niet. Zelfs het park met een vijver is te vinden in het NME-Centrum. Op elke plek zijn activiteiten te doen, waardoor de leerlingen meer te weten komen over de dieren die in de stad leven. In de leeshoek kunnen ze met een boekje op een kussen even lekker tot rust komen. Natuurlijk krijgen de leerlingen na afloop een leuk aandenken mee waarmee ze nog een keer terug kunnen komen.

 

Voor iedereen
De tentoonstelling staat nog tot begin april in NME-Centrum InBredius. Wie ook op bezoek wil bij ‘Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap’ kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht (toegang gratis). De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders.

 

 

Alle basisscholen (groep 1 t/m 4) in Woerden hebben een uitnodiging gekregen om onder schooltijd op bezoek te komen. Er is nog beperkt plaats voor extra klassen.

 

Ook bij InBredius - Mini onderzoekers, kom naar buiten
Peuters en kleuters: neem je (groot)ouders mee naar NME-Centrum InBredius voor een leuke buitenactiviteit. Je kunt drie keer mee of één keer, net wat jij wilt. We doen elke keer iets anders. Meedoen is gratis en aanmelden hoeft niet (maar mag wel).
Wanneer: woendagmiddag 7 februari, 7 maart en 4 april van 15-16 uur. Start bij NME-Centrum InBredius. We sluiten af met een bekertje diksap! Ben jij er ook bij? Deelname is gratis.

 

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl.