Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Half miljoen voor waterlinieprojecten

publicatiedatum: do 11 januari 2018

De provincie Zuid-Holland stelt bijna een half miljoen euro beschikbaar om de Oude Hollandse Waterlinie op de kaart te zetten. In het zgn. Maaregelenpakket worden een stuk of tien waterlinieprojecten vermeld, hieronder ook een aantal in onze omgeving zoals het fort Wierickerschans.

 

Het meeste geld – € 285.000 – gaat naar Gorinchem voor de herprofilering van Bastion 2 en naar Nieuwpoort voor het historisch herstel van de stadswallen door de aanplant van bomen. € 100.000 voor Stichting Oude Hollandse Waterlinie.
Verder krijgt de Stichting Oude Hollandse Waterlinie bijna een ton voor de bouw van aanlegsteigers  langs Hollandsche IJssel en Meije en de voorbereidingen voor het Jubileumjaar 2022, als de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar bestaat.

Ook is er geld beschikbaar voor het kunstproject De verbeelding van de Waterlinie.
Struinen & Vorsen krijgt € 54.000 voor storytelling en films, en The Missing Link 24.000 voor het project Hoofdkwartier van de Prins.  Tenslotte krijgt het Erfgoedhuis Zuid-Holland geld voor het beleefbaar maken van de Vlist en voor het educatieproject Waterlinie for kids.

Het is de bedoeling dat deze projecten  in 2018 worden uitgevoerd

 

Zuid-Holland geeft
                            Stadswallen en beer met monniken in Nieuwpoort