Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunst en techniek!

publicatiedatum: di 12 december 2017

Wat kun je zelf ontwerpen en maken met 3D-printers en lasersnijders? Dat kunnen bovenbouwleerlingen in het basisonderwijs nu zelf ervaren via het KUVO Mobiel Lab en de Artspace van het Kalsbeek College. Zo bezocht KUVO vrijdag 8 december met haar Mobiele Lab de Achtsprong. Leerlingen van groep 7 en 8 maakten zelf ontwerpen die 3D geprint worden.

 

Leerlingen doen, positieve, ervaring op met kunst én techniek.


Leerlingen van de Graaf Jan van Montfoortschool bezochten ook de Artspace op het Kalsbeek College, waar i.s.m. KUVO, door 3 vakdocenten workshopprogramma’s worden verzorgd met gebruik van onder andere de lasersnijder.

 

Deze programma’s zijn bedoeld om de creativiteit van kinderen verder te stimuleren.  Door zelf te maken zien leerlingen hoe bepaalde dingen gefabriceerd en geprogrammeerd worden en hoe je hierop zelf invloed kunt uitoefenen. Maakonderwijs laat kinderen ontdekkend en onderzoekend leren. In het voorjaar wordt een meet-up georganiseerd om ook leerkrachten te inspireren.

 

KUVO Mobiel Lab is mogelijk gemaakt door de bijdragen van verschillende lokale fondsen en sponsoren. Artspace is mogelijk gemaakt door het Kalsbeek College.