Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

2018 GEEN NachtCultuur!

publicatiedatum: zo 10 december 2017

In de afgelopen 6 jaar was Nachtcultuur steeds verrassend en vernieuwend. Tijdens 6 edities hebben er meer dan 750 optredens, voorstellingen en exposities plaatsgevonden. Talent heeft een podium gekregen en bezoekers hebben kennis gemaakt met cultuur. Nachtcultuur heeft Woerden op de kaart gezet. Maar is Nachtcultuur nog verrassend, vernieuwend en is er nog onontdekt talent?

 

Nachtcultuur opnieuw uitvinden

Kult Kompagnie gaat dit doen samen met artiesten, kunstenaars en creatievelingen
 

  • Nachtcultuur moet vernieuwend, creatief en uitdagend zijn.

Een coverbandfestival is een feest van herkenning, maar geen Nachtcultuur. Artiesten op bootjes door de singel is niet meer verrassend en Woerden heeft al een prachtig theaterfestival.

 

  • Woerdens barst van het talent!

Op zoveel gebieden gebeuren er prachtige dingen en Woerden laat zich geregeld van haar creatieve kant zien. Woerden herbergt veel gevestigde artiesten, fotografen, kunstenaars, schrijvers en theatermakers, maar hoe zit het met de toekomst? Is Woerden aantrekkelijk genoeg om te blijven wanneer je op creatief, muzikaal of expressie vlak veel te bieden hebt? Kult Kompagnie heeft het idee dat nog niet al het talent is ontdekt, maar ook dat talent eerder naar andere steden trekt.

 

  • In 2018 gaat Kult Kompagnie op zoek naar talent en met hen in gesprek.

We gaan op zoek naar meer eigenheid, meer nieuwe kunst en meer verrassing.  Onszelf opnieuw uitvinden. We geven ons een jaar om onszelf te prikkelen, uit te dagen en nieuwe concepten uit te werken. En in 2019? Dan bieden we Woerden weer een Nachtcultuur zoals het bedoeld is: een nacht vol verrassende en vernieuwende cultuur.

 

Kunstenaars, artiesten en creatievelingen: denk mee!
We nodigen kunstenaars en artiesten uit om mee te denken. Nachtcultuur 2019 moet bol staan van ontdekken, beleven, verbazen, interactie en natuurlijk gezelligheid. Toffe projecten, objecten en gave podia, gek doen en oh’s en ah’s creëren door het net even anders te doen dan anderen. Woerden mag gekker en minder braaf.

 

Kult Kompagnie zit niet stil!
Nachtcultuur is niet het enige evenement van Kult Kompagnie en dat blijft in 2018 ook zo! Dus niet getreurd, genoeg ruimte om talent te ontdekken en bijzondere momenten mee te maken. Naast alle samenwerkingen waar wij we mee verder gaan, organiseren we in 2018 ook weer NachtSessies.

 

NachtSessies

Op unieke locaties in Woerden kun je zelfs 7 keer op genieten van talent in intieme settingen. We beginnen op 17 januari in het Rie Theater met maar liefst 4 artiesten. Via facebook kun je jezelf aanmelden voor de NachtSessies. Op onze social media kanalen en via www.kultkompagnie.nl houden we je op de hoogte van de datum, locatie en artiesten.

 

Nieuw festival
Daarnaast presenteren we op 1 juli 2018 een nieuw huis- en tuinfestival. Dit is de opvolger van Gluren bij de Buren Woerden. Door de hele gemeente worden huiskamers en tuinen omgetoverd tot podia. Met het programmaboekje in de hand laat je je in je buurt, in je wijk of elders in gemeente verrassen door diverse optredens.


Binnenkort maakt Kult Kompagnie meer bekend over dit nieuwe evenement.