Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

1e Woerdense Top2000-kerkdienst

publicatiedatum: di 12 december 2017

Op woensdagavond 27 december om 19.30 uur vindt de eerste TOP2000-kerkdienst in Woerden plaats. Maar is popmuziek wel iets voor de kerk? “Door de populariteit van ’The Passion’ denken veel kerken daar positiever over”, stelt initiatiefnemer dominee Joost Schelling. Deze kerkdienst haakt aan bij de landelijke beweging Top2000kerkdiensten. (Je kunt stemmen op je eigen favoriete nummer.)

 

Dit jaar vinden er in het land wel 100 vergelijkbare Top2000-kerkdiensten plaats.

In deze Top2000-kerkdienst speelt de gospelband ‘Exodus’ uit Sliedrecht alleen maar popmuzieknummers uit de Top2000. De muziek varieert van ‘good old’ nummers van Pink Floyd en Phil Collins tot hits van Robbie Williams en Coldplay. Rode draad in de dienst is de inhoud van muziek: nummers die emoties teweegbrengen, kippenvel geven of herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, maar andere nummers gaan juist over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. In deze dienst is plaats voor zowel geloofs- als levensvragen rond het thema: Superhero!?

 

Dominee Joost Schelling praat de muziek aan elkaar met o.a. verbindende Bijbelteksten. Door de muziek, maar zeker ook door deze andere opzet, zal het zo geen ‘standaard’ kerkdienst worden.

 

Stemmen op jouw favoriete nummer uit de TOP2000
Natuurlijk hebben bezoekers hun eigen favoriete nummers. Liederen met een speciale betekenis of met een aansprekende tekst. Helaas is het niet mogelijk alles live te laten horen, maar we zullen op basis van de stemming in Woerden wel een top7 op 27 december ’s avonds presenteren.
Daarvoor is er een speciale website beschikbaar waar jij je stem kunt uitbrengen: www.top2000kerkdienst.nl/woerden. Via deze website kun je tot 22 december stemmen op jouw meest inspirerende nummer uit de Top2000-lijst.

 

Meer informatie is te vinden op: www.top2000kerkdienst.nl/woerden.
Alles samengevat op een rij:
Datum en tijd: Woensdag 27 december om 19.30 uur
Thema: Superhero?!
Locatie: Kruiskerk, Mesdagplein 4 te Woerden.
Kosten: Toegang gratis, na afloop hapje en drankje.
Medewerking van: Gospelband Exodus uit Sliedrecht en ds. Joost Schelling

Noot voor de redactie
Meer informatie of verzoeken voor een interview:
Ds. Joost Schelling, dsjoostschelling@kerkklanken.nl of 06-31941961, www.top2000kerkdienst.nl/woerden.