Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

100 jaar Chr. Oratoriumkoor, (COW)

publicatiedatum: zo 3 december 2017

Het Chr. Oratoriumkoor Woerden, bestaat dit jaar honderd jaar! Ze vieren dat met een jubileumconcert op 2 februari in Katwijk en 3 februari20.00 uur in Woerden in de Bonaventurakerk. Het concert m.m.w van het Katwijkse koor "Excelsior", het Ned, begeleidingsorkest en diverse solisten betreft "die Schöpfung"" van Joseph Haydn, (het scheppingsverhaal).

 

 2 februari 2018 – Dorpskerk, Katwijk aan de Rijn. Die Schöpfung van Joseph Haydn. Met medewerking van COV “Excelsior” uit Katwijk. Nicole Fiselier (sopraan), Joost van Velzen (tenor), Robbert Muusse (bas) en het Nederlands Begeleidingsorkest.

 

– 3 februari 2018 –  Sint-Bonaventurakerk Woerden. Die Schöpfung van Joseph Haydn. Jubileumconcert n.a.v. 100 jarig bestaan Chr. Oratoriumkoor Woerden. Met medewerking van COV “Excelsior” uit Katwijk. Nicole Fiselier (sopraan), Joost van Velzen (tenor), Robbert Muusse (bas) en het Nederlands Begeleidingsorkest.

 

Die Schöpfung wordt uitgevoerd op zaterdag 3 februari 2018 in de Bonaventurakerk, Rijnstraat 60 in Woerden. Aanvang 20:00 (kerk open vanaf 19:30).
De entreeprijs is slechts € 20,00 pp in de voorverkoop (€ 22,00 aan de kerk op de avond zelf). Kaarten zijn vooraf te bestellen en te koop.

 

Kaarten
Als u kaarten voor het concert wilt bestellen, mailt u naar kaartverkoop@cowoerden.nl.

In de mail vermeldt u:
– hoeveel kaarten u wilt bestellen,
– uw naam, telefoonnummer en adresgegevens.
Het verschuldigde bedrag voor de kaarten maakt u over op rekeningnummer NL46 RABO 0153 9425 92 ten name van Christelijk Oratoriumkoor Woerden. Bij tijdige ontvangst van uw betaling (twee weken vóór het concert) krijgt u de kaarten thuis gestuurd. Anders liggen de kaarten voor u klaar bij de ingang.

 

Kaarten voor het concert zijn ook te bestellen bij de koorleden van het COW en de bekende voorverkoopadressen:
– Vakdrogist Stouthart (Voorstraat 84-86) Woerden,
– Van Vliet Muziek (Leidsestraatweg 9) Woerden,
– Christelijke Boekhandel De Hoeksteen (Havenstraat 17) Woerden.

 

Het koor is opgericht in 1918 en telt nu ongeveer 35 leden. -Nieuwe (project-)leden zijn van harte welkom-.

Het repertoire van het koor bestaat uit geestelijke werken (het woord oratorium komt van het Latijnse werkwoord orare: bidden). Vaak werken ze voor een opvoering samen met een orkest en solisten.

 

Afgelopen jaren zong het koor o.a. het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, de Krönungsmesse van Mozart en de Messiah van Händel. Zo hebben ze dit jaar ook de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Daarnaast geven we ook concerten rond een bepaald thema met kleinere werken van diverse componisten.