Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Minkema leerling Britt schrijft boek

publicatiedatum: wo 6 december 2017

Het lezen van boeken en dan voornamelijk ‘fantasy’ verhalen is de grote hobby van Britt van Leur (15) in Montfoort. De boeken van Harry Potter en de Hobbit behoren tot haar favorieten. “Ook het maken van boekverslagen en het vertellen waarom het een favoriet boek is, vind ik heel leuk,” vertelt de Havo 4 leerlinge van het Minkema College .

 

 

Door al het lezen kwam er steeds vaker een verhaallijn in haar eigen hoofd naar voren. Dit werd zo dwingend dat Britt het verhaal kwijt wilde. “Ik begon met het schrijven van een eerste hoofdstuk en dat was slecht, heel slecht. Ik ging verbeteren, herschrijven en nalezen net zo lang totdat ik tevreden was.”

Na het eerste hoofdstuk volgden er meer. Uiteindelijk heeft Britt een jaar gewerkt aan de negentien hoofdstukken die haar eerste boek ‘Waar ik ook hoor’ vormen. De eerste hoofdstukken plaatste zij op Wattpad, een site waar schrijvers hun verhalen kwijt kunnen. Al snel kreeg zij reacties van onbekende met de vraag hoe het verhaal af zou lopen. Maar dat bleef bewaard voor het boek.

Nadat het boek klaar was nam Britt contact op met uitgeverij Boekscout. “Binnen een week kreeg ik een reactie. Ze vonden het goed en wilden het uitgeven.” Britt kan er nog niet over uit. Vanaf dat moment ging het snel. Er werden foto’s gemaakt van Britt en voor de voorkant; een bospad dat naar een onbekende bestemming lijdt. Binnenkort komt het promotiemateriaal, flyers en posters, uit.

Het verhaal van ‘Waar ik ook hoor’ gaat over de fee Mystic, zij woont in het feeënrijk. In het land daarnaast wonen de elfen. Mystic wil graag met hen praten, maar dat mag niet. Er is ook een mensenrijk, maar ook die leven op zichzelf. Alleen in Niemandsland is het neutraal gebied. Mystic komt daar graag. Het is daar rustig. Toch wordt zij nieuwsgierig naar de andere wezens. Zij ontdekt een speciale gave bij zichzelf. Vanaf dat moment gebeuren er allemaal onverwachte en spannende dingen.

“Het boek heeft een dubbel open einde,” vervolgt Britt. “Het negentiende hoofdstuk heeft een open einde en de epiloog heeft een ander open einde.” Britt sluit een vervolg op ‘Waar ik ook hoor’ dan ook niet uit. Maar eerst gaat zij genieten van haar eerste eigen boek dat nu in de winkels ligt.

‘Waar ik ook hoor’ is verkrijgbaar in boekwinkels in de regio en op aanvraag bij Boekscout in Soest.

 

 

bron: IJsselstreek,  Joke de Wissel