Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Themaweek ‘Mijn geld in Woerden’.

publicatiedatum: zo 19 november 2017

Komt u elke maand geld tekort terwijl u juist geld over zou willen houden? Weet u niet goed wat u het beste met uw spaargeld kunt doen? Of kunt u wel wat advies gebruiken hoe u rond kunt komen met kinderen of straks hun studie kunt bekostigen? “In het kader van de themaweek ‘Mijn geld in Woerden’ v.a. 20 november stelt de gemeente handige geldplannen beschikbaar voor alle inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken om meer uit hun geld te halen,”

 

Zo vertelt verantwoordelijk wethouder Yolan Koster. Privacy is verzekerd want de geldplannen zijn anoniem te gebruiken.


Vijf geldplannen
“Via Startpunt Geldzaken bieden we online geldplannen aan die u stap voor stap helpen om uw geldzaken in balans te brengen én te houden”, licht Koster toe. Er zijn geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden:
Voor wie elke maand geld tekort komt, is er het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ om stap voor stap orde op zaken te stellen.
Als u de ene maand geld overhoudt, maar de volgende maand geld tekort komt, helpt het geldplan ‘Beter rondkomen’ u om uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen.
Houdt u elke maand geld over? Het geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen?’ begeleidt u bij het opbouwen van buffers voor de korte en langere termijn.
Voor huishoudens met kinderen is er het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’, dat laat zien welke regelingen er voor u beschikbaar zijn.
Ouders en grootouders die studiegeld opzij willen zetten, kunnen het geldplan ‘Studie (klein)kind’ gebruiken wat u kan helpen om hoge studieschulden te voorkomen.
Daar waar nodig verwijzen de geldplannen naar de relevante hulpverlenende instanties via WoerdenWijzer.

 

Wie zitten erachter?  
Het Nibud stelt de geldplannen van Startpunt Geldzaken op in nauwe samenwerking met onder andere Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de financiële planners van de FFP. U kunt de geldplannen anoniem invullen, tussentijds opslaan en later weer verder gaan. U bent zelf de eigenaar van uw geldplannen: de informatie die u invult, wordt niet gedeeld tenzij u dat zelf wilt.


Haal ook meer uit uw geld    
Gebruikers in 120 andere gemeenten reageren enthousiast: zij realiseerden met het geldplan ‘Beter rondkomen’ gemiddeld € 237,- per maand aan verbeteringen. Haal meer uit uw geld: ga naar woerden.startpuntgeldzaken.nl (zonder www ervoor) en ga aan de slag met de geldplannen. Daarnaast vindt u op WoerdenWijzer.nl nog veel meer nuttige informatie, tips en adviezen over geldzaken.

 

Themaweek ‘Mijn geld in Woerden’
De lancering van de geldplannen maakt deel uit van de Woerdense themaweek ‘Mijn geld in Woerden’ die gehouden wordt van 20 tot en met 25 november. “Tijdens die week besteden we op diverse manieren aandacht aan omgaan met geld. Dat doen we onder andere met een themapagina in de Woerdense Courant, via social media en met een inloopmarkt, ook bezoek ik de Thuisadministratie.

Zo proberen we iedereen de juiste middelen aan te reiken om financieel fit te worden én te blijven.”