Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Acties Kamerikers vor Chawolo.

publicatiedatum: di 7 november 2017

Al heel veel Kamerikers zijn in Chawolo (Oeganda) geweest en volgend jaar gaan er weer 12 Kamerikers hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp. Tijdens Koningsdag was er vanuit CDHope een actie voor solarlampen voor de bevolking. Ook het onderwijs daar willen ze steunen, daarvoor deden ze al verschillende ondersteuningsverzoeken, en met succes.

 

Onderwijs

CDHope heeft in de achterliggende maanden in diverse plaatsen actie gevoerd en vermogensfondsen aangeschreven voor steun om kwalitatief onderwijs in Chawolo in Oeganda mogelijk te maken. Ook heeft zij met succes een beroep gedaan op Wilde Ganzen voor ondersteuning van het prachtige onderwijs project. Omdat het onderwijsproject van CDHope een positieve uitwerking heeft op de plaatselijke bevolking en scholen in de omgeving heeft Wilde Ganzen positief gereageerd op het ondersteuningsverzoek.

Wilde Ganzen ondersteunt met 50% het geworven bedrag van CDHope. Daardoor kan CDHope voor € 71.500,00 nieuwe schoollokalen gaan bouwen.

 

Lampen verzenden

De actie maakte het mogelijk om 100 lampen naar Oeganda te gaan sturen.

Gelukkig is CDHope op tijd bekend geworden met de hoge invoerkosten in Oeganda.

CDHope zoekt nu naar mogelijkheden om de lampen tegen aanvaardbaar tarief bij de bevolking van Chawolo te krijgen.

De groep Kamerikers die in de zomer van 2018 naar Chawolo gaan, willen graag acties organiseren om de scholenbouw in een eindfase te brengen. U hoort er meer over als hun actieplannen gereed zijn.