Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kaas & Kunst

publicatiedatum: vr 13 oktober 2017

Onbeperkt Houdbaar – een tentoonstelling om van te watertanden! vanaf 14 oktober in het stadsmuseum. Woerden eet, beleeft en is kaas. Al vanaf de zeventiende eeuw wordt er kaas gemaakt en verhandeld. De eeuwenoude verwevenheid van Woerden met het platteland is nog altijd zichtbaar in de omvangrijke kaashandel in de directe omgeving en op de wekelijkse kaasmarkt, en nu dus ook in het Museum.

 

Vanaf zaterdag 14 oktober t/m zondag 11 maart brengt het Stadsmuseum in Woerden een ode aan de Nederlandse kaascultuur met een oogstrelende expositie die 400 jaar kaas in de beeldende kunst belicht. Het zet kostbare pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters naast exemplaren van moderne en hedendaagse kunstenaars. Het resultaat is een zeer diverse verzameling waarin de werken één ding gemeen hebben: ons Hollandse goud staat centraal!

 

Bij het zien van al die verrukkelijke plaatjes vraag je je af: waarom worden kunstenaars van alle tijden gegrepen door kaas? En hebben zij een bedoeling met hun werk? Welke zeventiende-eeuwse particulieren kochten stillevens en waarom werd er nou net kaas op afgebeeld? Vinden de hedendaagse kunstenaars hun inspiratie bij hun illustere zeventiende-eeuwse voorgangers of juist niet? Je komt het allemaal te weten tijdens deze tentoonstelling!

 

Kaasmaken

Na de tentoonstelling het proces van kaasmaken van dichtbij bewonderen? Reserveer dan nu het arrangement: Kaas en kunst in Woerden. Dit arrangement omvat een voucher waarmee je toegang krijgt tot de expositie én een rondleiding krijgt door het Kaaspakhuis inclusief een kopje koffie of thee.

 

Dit arrangement is te reserveren voor slechts €6,50 per persoon. Het arrangement kan tevens uitgebreid worden met een mini Boerenkaasproeverij voor in totaal €14,00 per persoon.

Dit arrangement is te koop bij de VVV Woerden op de Emmakade 6A in Woerden.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op:
https://www.beleefwoerden.com/agenda/uitagenda/71705545/tentoonstelling-onbeperkt-houdbaar