Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Grenzen vrijheid van meningsuiting

publicatiedatum: do 12 oktober 2017

“In een vrije staat moeten ook de tongen vrij zijn” (Erasmus) Het recht om in vrijheid een mening te kunnen vormen en deze ook te kunnen uiten, zijn belangrijke voorwaarden voor een democratische samenleving. Dinsdag 17 oktober (20.00 uur)organiseert het Humanistisch Verbond een voor iedereen toegankelijke avond rond dit thema In de bibliotheek. Graag aanmelding vooraf.

 

Grenzen a.d. vrijheid van meningsuiting?

Dit grondrecht biedt ook bescherming aan meningen die mogelijk als kwetsend, schokkend en/of onbeschoft ervaren worden. Soms raken grondrechten met elkaar in conflict zoals het recht van het vrije woord en het verbod op discriminatie. Welk grondrecht boven de ander komt, moet per geval afzonderlijk worden afgewogen.

 

Mirjam van Esschoten

Op deze avond zal religiewetenschapper Mirjam van Esschoten deze kwestie met ons verkennen. We gaan in gesprek met elkaar over actuele dilemma’s en we zullen te rade gaan bij een van de belangrijkste voorvechters van het vrije woord: Desiderius Erasmus. Graag tot ziens op 17 oktober aanstaande De HV-groep Woerden

 

U bent van harte uitgenodigd

Aanmelding: via gerard.lieverse@gmail.com of telefonisch op (0348) 472 187 bij Frank Berghuijs

 

Grenzen aan de vrijheid van meningsuiting