Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Korenfestival druk bezocht

publicatiedatum: di 10 oktober 2017

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 7 oktober op het Woerdense Kerkplein hun mooiste muziek. Ondanks het herfstige weer en de soms stevige buien genoten honderden toehoorders uit Woerden en wijde omgeving er zichtbaar van. Samen vulden de koren het grote podium van dit vierde Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers in Woerden) organiseerde.

 

Vierde

Woerden, 7 oktober 2017 (persbericht) – Met banken, tafels en parasols-tegen-de-regen was gezorgd voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar kregen bezoekers van het Korenfestival van medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee.
Burgemeester Molkenboer van Woerden, die het festival opende, is blij met De Mantelmeeuw in Woerden, en sprak zijn waardering uit voor het hospice, de vrijwilligers en de thuiszorg. 
Het bezoekersaantal (ondanks het weer), de reacties op het Kerkplein en de persoonlijke gesprekken onderstreepten de grote betrokkenheid van de Woerdense gemeenschap bij De Mantelmeeuw.

Filmpje
Thuiszorg door vrijwilligers is een dienst van De Mantelmeeuw in Woerden die nog maar weinig mensen kennen. Daarom is er een twee minuten durend filmpje van gemaakt. Bezoekers van het festival beleefden zaterdag de première van dit ontroerend filmpje, dat thuiszorgvrijwilligers volgt tijdens hun bijzondere werk.


De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Er meldden zich zaterdag weer een enkele tientallen nieuwe donateurs van de Stichting die in het hospice en met terminale thuiszorg mensen in de laatste fase van hun leven ondersteunt. 
Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met royale hulp voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kon organiseren.
Meer informatie over de Mantelmeeuw is te vinden op www.demantelmeeuw.nl.