Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerden 5% meer- "een drukte van belang".

publicatiedatum: do 19 oktober 2017

Het aantal toeristen dat Woerden bezoekt is in 2016 met 5% toegenomen. Tenminste volgens de cijfers van een Woerdens Marketingbureau. Bovendien is volgens dit bureau Woerden bij Zoover de populairste stad van de provincie Utrecht, zelfs nog voor Utrecht (dat volgens het AD de snelste stijger van 2016 was in de toeristische sector in Nederland,) en ook voor Amersfoort ("in 2016 een stijging van 20% v.h.tourisme").

 

Op basis van reviews scoort de kaasstad een 8,6 (Van wie die revieuws op "Zoover vandaag" komen, of hoeveel het er waren is niet vermeld, red)

 

Woerden Marketing heeft verder een "bezoekersmonitor" (?) bijgehouden waaruit de stijging van het aantal toeristen in de stad blijkt. Daarbij is uitgegaan van overnachtingen in de stad en aanwezigen op recreatieve evenementen.

 

Exacte cijfers zijn er echter nog niet, zegt Simone Baars van Woerden Marketing in het AD. De stijging van het aantal bezoekers is ruim in lijn met de landelijke stijging van vier procent meer toeristen. Voor volgend jaar wordt een verdere toename verwacht omdat in mei het Kaasexperience Centre open is gegaan.

 

Tja wij weten het niet bij dit soort publicaties waarbij de slager zijn .....

Woerden populairder dan Utrecht, Amersfoort en andere plaatsen in de provincie, als dat klopt dan liegen de lokale kranten in die steden dus of ze weten niet dat het tourisme in Woerden 5 % is toegenomen.

 

Ja toch 5 % toename is niet niks toch. Wat zou dat kunnen zeggen"? Wellicht dat er i.p.v. 100 nu 105 (dus 5% meer) toeristen ons mooie Woerden bezocht hebben. wauw!

Of waren het er 10.000 en zijn er in 2016 500 mensen (5%) meer van "elders" naar Woerden gekomen? 2x wauw zeg 1, 6 toeristen per dag meer als die allemaal een ijsje kopen zijn dat snel 800 ijsjes meer als het jaar ervoor . zonder vergelijkende cijfers zeggen percentages niets, van 1 naar 2 is een stijging van 100%)

Wat ook van belang is naar welk gebied je kijkt, Woerden ligt midden in het "groene Hart" en misschien scoort elke andere gemeente wel 10% touristen meer, dan lopen wij dus 5 % achter bij de anderen.

 

Maar misschien kwamen er wel gewoon meer "toeristen" omdat we er een flink (stads)hotel bijkregen, als die elke dag 50% of meer van haar kamers verhuurt is dat hotel alleen al verantwoordelijk voor een flinke stijging van het bezoek aan Woerden daar hoeven wij geen "monitor" voor bij te houden.) (red)