Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerdens Weelde, niet te missen stadsgedichten.

publicatiedatum: do 7 september 2017

Zaterdag 9 september, om 10.30 uur zal, in de boekenwinkel van Libris (Karssen) Voorstraat 12 in Woerden, het allereerste exemplaar van een bundel met Woerdense Stadsgedichten van Nienke Gorter aan haar worden overhandigd door Burgemeester Molkenboer. De bundel is getiteld “Woerdens Weelde”. Voor iedereen aanwezig is er ook een bijzonder cadeautje! interview

 

Nienke was onze 3e officiële stadsdichter en vervulde deze functie met verve van maart 2016 tot april 2017. (zie ook het interview)

In de bundel “Woerdens Weelde” staan:
(bijna) alle stads-, gelegenheids- en vrije gedichten die ze schreef tijdens haar stadsdichterschap voorzien van, bij de gedichten passende, fraaie foto’s van Nienke zelf en van David van der Horst of een aantal speciaal gemaakte illustraties van leerlingen van het Kalsbeekcollege  .
Als extra zijn 3 bijzondere gedichten van basisschoolleerlingen over 5 mei opgenomen geschreven tijdens een Kuvo-workshop met begeleiding van Nienke

 


Het eerste exemplaar
Dat zal worden uitgereikt door burgemeester Molkenboer, ook wethouders Yolan Koster (cultuur & educatie) zal enige exemplaren uitreiken aan enkele bijzondere gasten uit Woerdens cultuur & onderwijsveld.


Aanleiding
Natuurlijk zal er bij de uitreiking van de bundel POEZIË te beleven zijn, het zou ons verbazen als er niet een nieuw gedicht te horen valt met zoveel dichters aanwezig, en er zal ook, kort, worden stilgestaan  bij de ontstaansgeschiedenis van het stadsdichterschap van Woerden, (Het overlijden van "volksdichter" Gert van Spanje. Deze, bijna altijd vrolijke, dichter scheef bijna 50 jaar gedichtjes voor/over Woerden meestal opgenomen in de Woerdense courant .)


Voordelen
Mooi meegenomen is dat alleen vandaag;
• alle aanwezigen de bundel kunnen aanschaffen voor € 5,00 (Normaal € 6,50).
• dat alle kopers van de nieuwe bundel er een bijzondere en gratis verrassing bijkrijgen!
• dat de bundels van de eerdere stadsdichters (Najiba Abdellaoui & Marco v.d. Bij) ook voor een bijzondere prijs gekocht kunnen worden.
• dat alle aanwezigen een, poëtisch & praktisch, Woerdens aandenken mee naar huis krijgen

 

Uitnodiging

Nienke Gorter, de gemeente Woerden, CultuurLokaal, en Libris (Karssen) stellen het op prijs als u op (monumentendag) 9 september van 10.30 uur een half uurtje “Woerdens Weelde" komt mee beleven.

 

De commissie staddichter
Yolan Koster, Marco v.d. Bij, Victor Molkenboer, Karel van den Bosch