Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vliegtuigoverlast

publicatiedatum: ma 4 september 2017

Woerden heeft zich net als de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Stichtse Vecht, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn aangesloten bij de campagne "stem voor stilte" ,tegen de nog steeds groeiende, overlast van vliegtuigen. ook u kunt een stem uitbrengen op internet, Facebook of Twitter.

 

Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders het startsein gegeven voor de campagne tegen vliegtuigoverlast.
Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden de wethouders van gemeenten in het Groene Hart als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

De Groene Hart gemeenten maken zich grote zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. Guus Elkhuizen, wethouder in Nieuwkoop, benadrukt de urgentie van de campagne: “Nu is het moment om alle protesten te bundelen en een vuist te maken. Niet alleen voorzien de huidige plannen in 100.000 extra vluchten in 2025, de kans is bovendien groot dat die extra vliegbewegingen vooral boven het Groene Hart en boven het oostelijk deel van Nederland gaan plaatsvinden. Het is tijd voor een brede maatschappelijke discussie over Schiphol en die starten we met deze campagne.”


Online petitie
Vanaf nu is iedereen die zich zorgen maakt over toenemende geluidsoverlast en milieuvervuiling door vliegverkeer van harte uitgenodigd om ook zijn stem voor stilte uit te brengen. Inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers in het Groene Hart én daarbuiten kunnen daarvoor terecht op :