Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wandeling ‘Leven in de polder’

publicatiedatum: za 19 augustus 2017

Op zaterdag 26 augustus organiseert Stichting ‘Leven in de polder’ een wandeling door de polders van Zegveld en De Meije voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. De wandeling is 14 kilometer lang en voor iedereen die gewoon kan lopen, goed te doen. De tocht start bij de Milandhof in Zegveld en gaat via het Piet Potloodpad, strand Zomer, een stukje varen, langs boerderij Koekoek, kaasboerderij de Groot weer terug naar het beginpunt.

 

Op zaterdag 26 augustus organiseert Stichting ‘Leven in de polder’ een wandeling door de polders van Zegveld en De Meije voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. De totale opbrengst van het inschrijfgeld van € 10,- per volwassene en € 5,- per kind komt ten goede aan het Inloophuis.

De wandeling is 14 kilometer lang en voor iedereen die gewoon kan lopen, goed te doen. De tocht voert van de Milandhof in Zegveld langs de katholieke kerk in De Meije waar iemand aanwezig is om uitleg te geven over deze langst zelfstandig gebleven parochie. Vervolgens voert de wandeling via het Piet Potloodpad naar restaurant Strand Zomer waar vandaan de wandelaars door rietsnijdersboten en een boot van Natuurmonumenten gratis worden overgevaren naar het weiland van Boer Van Vliet, waar je normaal niet mag wandelen. De route gaat dan langs Boerderij De Koekoek waar vele bijenkasten staan, opnieuw over privéland, nu van Kaasboerderij De Groot waar kaasmaakster Marleen aanwezig is om uitleg te geven en waar in het winkeltje vele eigen gemaakte kaasjes liggen. Dan is het nog twee kilometer tot de Milandhof. Deze unieke wandeling brengt je op plekken waar je normaal niet mag wandelen, een prachtige ronde door natuur en rust.

 

Starten met wandelen kan tussen 10.00 en 13.00 uur, inschrijven bij de Milandhof is mogelijk vanaf 9.30 uur of vooraf bij het Inloophuis ‘Leven met kanker’.  Wie zich vooraf inschrijft krijgt een inspiratiewaaier cadeau. Dat kan per mail via info@inloophuislevenmetkanker.nl, telefonisch op 0348-447643 of persoonlijk tijdens openingstijden. Kijk hiervoor op www.inloophuislevenmetkanker.nl.