Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bravour nr 1 in touristisch Nunspeet

publicatiedatum: vr 18 augustus 2017

Het Woerdense koor Bravour heeft in Nunspeet ondanks en nat eerste optreden en dankzij "Hallelujah" de eerste prijs gewonnen bij het festival “De Veluwe zingt Shanty”. Tijdens dit festival zongen er 15 verschillende koren op 5 podia in en om Nunspeet. Het was de eerste keer dat het koor aan dit festival meedeed. op hun website doet Harm (tamelijk droogkomisch) uit de doeken hoe een en ander verliep in Nunspeet.

 

Op één of andere manier heeft Nunspeet bij mij een hoog Anne de Vries gehalte, zijn beste boek in mijn ogen is “Reis door de nacht”, over de belevenissen van de familie de Boer ( in Drenthe)  tijdens de twee wereld oorlog. De huizen, en bosrijke omgeving daarom heen voldoen aan de beschrijving van de schrijver uit het verhaal.

Nunspeet is nu puur toeristisch, de gezellige dorpskern loopt dagelijks vol met toeristen uit het hele land. Dat bleek wel uit de gesprekjes die ik aanging met de toeschouwers.

‘Qua Patet Orbis- COM Veluwe’ het Marinierskoor hier vandaan met een hoog shanty gehalte heeft voor de vijfde keer een shantykoren festival georganiseerd.

Ook Koor Bravour was  uitgenodigd samen met veertien andere koren mochten zij optreden op één van de vijf podia in het dorp.

Het weer viel achteraf gelukkig mee, het eerste van de drie optredens viel in het water maar de twee er na werden afgewerkt in een heerlijke zomerse zon.

 

Er was ook een jury aanwezig om de koren te beoordelen, een grote wisselbeker was de trofee die te winnen was. Toen Bravour het tweede optreden ging doen zag ik aan een tafeltje onder de luifel  van het  eetcafé een aantal mannen gaan zitten met pen en papier.

Wij brachten onder andere de mooie nummers, Deze Zee, Kokkels en Mossels, Alleen maar Water, en ook het Hallelujah van Leonard Cohen. dit laatste nummer was de kers op de taart volgens de jury.

 

In het rapport werd vermeld dat de muzikale begeleiding  goed was, de interactie met het publiek uitstekend. Maar, het mooi gezongen Hallelujah, weliswaar geen echte shanty, maar was zo mooi om te horen door het koor, dat dat net het halve puntje meer gaf dan de concurrentie.

Aldus een nog zichtbaar ontroerde juryvoorzitter.   

De consequentie is ook dat we volgend jaar deze wisselbeker moeten verdedigen..

vinden we niet erg hoor. In optocht achter de penningmeester aan liepen we naar de kroeg om er eentje te nemen op deze uitstekende prestatie!

Tot volgend jaar, Proost!!

Harm.