Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bedreiging op asfalt

publicatiedatum: vr 28 juli 2017

Van ons mag iedereen een jointje opsteken, als het tenminste op een plek is waar je mag roken en je er niemand (ook ons niet) last mee bezorgd. Nou weten we niet of burgemeester Molkenboer fel tegen het roken van een enkel (softdrugs) "sigaretje" is, wel weten dat hij (en de politie) door een aantal zeer merkwaardige figuren "met den dood bedreigt is".

 

De doodsbedreigingen, zijn in graffitivorm op het wegdek van de Hollandbaan gekalkt (foto).

'Molkenboer aftreden of dood' stond er gespoten op de Hollandbaan, en 'oorlog, jullie gaan branden.'  bedoeld voor de politie e.e.a. ondertekend met 'Groetjes drugsdealls'.

 

Nu willen we niet over de taalkundige onvolkomendheden in deze tekst gaan zeuren maar duidelijk is in elk geval dat er bij de aanbrengers van deze "mededelingen" op het asfalt ook enige onvolkomenheden aanwezig zijn.

 

In het AD is de onderstaande informatie te lezen.

Wanneer de teksten precies op het asfalt zijn gespoten, is nog onduidelijk. ,,Wij werden gisteren aan het begin van de middag geïnformeerd", vertelt een gemeentewoordvoerder. ,,De teksten liegen er niet om. We zijn meteen in actie gekomen om ze weg te krijgen."


Aangifte

Albert Kromwijk van Kromwijk Woerden was wel even zoet om de leuzen onleesbaar te krijgen. ,,Ik heb al drie bussen zwarte wegverf over de witte letters gespoten, zodat je niet meer kunt zien wat er staat." Aan het begin van de avond zat de klus erop.

Wat de burgemeester van de bedreigingen vindt, is niet bekend. Hij viert momenteel vakantie in Frankrijk. ,,Hij gaat aangifte doen zodra hij terug is van vakantie", laat de woordvoerder weten. Ook de gemeente doet aangifte van het beschadigen van de openbare weg.

Of de doodsbedreigingen inderdaad van drugsdealers afkomstig zijn, is onduidelijk. Wel is het drugsbeleid in Woerden de afgelopen tijd flink aangescherpt. Volgens Molkenboer is dat hard nodig. ,,Er is jaren helemaal niets aan gedaan'', zei hij in juni in het AD.

 

De gemeente en politie werken samen om tien lokale criminelen nauwlettend in de gaten te houden.

Ook krijgen nog eens twintig jongeren een persoonsgerichte aanpak. Verder riep de politie in mei via de sociale media op om vermoedens van drugsdealen bij hen te melden. Alle inspanningen resulteerden de afgelopen maanden in de aanhoudingen van een aantal lokale drugsdealers.


Positiefs

Sommige Woerdense politici zien in de doodsbedreigingen ook iets positiefs. ,,Blijkbaar gaat de aanpak werken en krijgen ze het benauwd", aldus Hendrie van Assem, fractievoorzitter van Inwonersbelangen. SterkWoerden twittert: ,,Teken dat de aanpak effect heeft. Doorgaan dus!"

 

Ook de Woerdense D66-fractie schaart zich volledig achter het beleid en achter de burgemeester, getuige het bericht dat de fractie vandaag via twitter naar buiten bracht: ,,Drugshandel accepteren we niet. Doodsbedreigingen ook niet. Wij staan volledig achter burgemeester Molkenboer en het uitgevoerde beleid.''