Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstwerk Cattenbroekertunnel gereed

publicatiedatum: di 20 juni 2017

April startte het, opnieuw, schilderen van de Cattenbroekertunnel door leerlingen van de Minkema s.g. Niet in een nieuw fris kleurtje maar om het, met hulp van Kunstkring en Kuvo, om te toveren tot een fris, uitnodigend, (sportief) kunstwerk. De opening was op 14 juni De openingshandeling vond plaats door een sprint van de leerlingen naar de finish. Nieuwsgierig? ga kijken!

 

Verslag kunstkring over werkwijze tunnelproject.

 

Cattenbroekertunnel gereed
Op 4 en 5 april was de start van de laatste fase van het schilderen van de Cattenbroekertunnel. Zes woensdagen op rij. tot begin juni werd er op de woensdagmiddag met groepen variƫrend van 10 tot 15 scholieren gewerkt onder leiding van leden van de Kunstkring. Door de aannemer was een container geplaatst waar gedurende de week de spullen in konden worden opgeborgen.

 

Iedere dinsdag of maandag werd een tunneldeel voorgetekend aan de hand van de ontwerpen van leerlingen van de Minkema Stein. Leden van de Kunstkring die in de tunnel en bij de voorbereiding vele uren (naar schatting samen 200 uren) in actie kwamen, waren Ton Friederichs, Gerdien Meijnen, Tineke Hoepman, Iman Vroman, Helga van Kleef en Theo Aarsen.

Conny de Vroomen was als leerkracht de linking-pin tussen Minkema en Kunstkring.

Aart Sliedrecht heeft de verschillende middagen fotografisch vastgelegd.

 

De algehele projectleiding lag in handen van Yente Sierksma en Bert Puit van KUVO.

Het hele project heeft ca anderhalf jaar geduurd.
De opening was op 14 juni door de directeur van Minkema Stein in aanwezigheid van leerlingen die hieraan hun steentje hebben bijgedragen.