Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

topdrukte Kalsbeek

publicatiedatum: di 20 juni 2017

Zo’n 2000 oud leerlingen en docenten kwamen af op de reünie van het Woerdense Kalsbeek College. Aanleiding was het 100-jarig bestaan van de school. In 1917 startte de toenmalige hoofonderwijzer Feike Kalsbeek een kopklas aansluitend aan zijn lagere school. Het was het eerste voortgezet onderwijs in Woerden.

 

Directeur Zwaneveld was blij met de grote opkomst. Onder de bezoekers waren oud leerlingen die later als docent aan de school verbonden waren.

In de loop van de tijd fuseerden meerdere scholen met het Kalsbeek College waaronder de Nijverheidsschool voor meisjes, de VGLO, de LAVO, de LEAO Willem-Alexanderschool en de LBO Oversingel.

 

bron rpl

radiofragment

 

In 2017 bestaat het Kalsbeek College 100 jaar. In 1917 startte de toenmalige hoofonderwijzer Feike Kalsbeek een kopklas (je zou het nu een groep 9 van het basisonderwijs noemen), aansluitend aan zijn lagere school. Het was het eerste voortgezet onderwijs in Woerden.

 

Maar liefst een eeuw lang bereiden wij jonge mensen uit Woerden  en omgeving voor op hun rol als volwassen deelnemer aan de samenleving van morgen. Het steeds opnieuw optrekken met jongeren, vol talent en verwachting onderweg naar hun eigen toekomst, inspireert ons en houdt ons jong!

 

Reünie op 10 juni 2017
De reünie op 10 juni was zeer geslaagd! Bijna 2.000 oud-leerlingen (en oud-medewerkers van onder andere de Nijverheidsschool voor meisjes, de VGLO, de LAVO, de LEAO Willem-Alexanderschool en de LBO Oversingel.

 

Bron S.G. Kalsbeek

 

tv fragment

foto's