Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Eerste Utrecht Canal Pride

publicatiedatum: di 13 juni 2017

Zaterdag 17 juni kleurt Utrecht roze als de eerste Utrecht Canal Pride door de grachten trekt. Iedereen is van start tot finish welkom om dit varende feest vol LHBT-boten mee te vieren! Kom naar de grachten. Geniet van de zon, de muziek en een drankje op een van de vele terrassen. En feest mee met de feestelijke parade die vanaf 13.00 uur vanaf de Catharijnesingel via het Ledig Erf en de Oudegracht naar TivoliVredenburg vaart.

 

De deelnemende organisaties komen uit het hele land en zijn enorm divers. LHBT-sportverenigingen, studentenverenigingen, roze afdelingen van politieke partijen, LHBT-horeca en vriendencollectieven: ze varen allemaal mee. Van sloepje tot partyschip, van luxe jacht tot modderschuit: alles wat vaart en de organisatie recht doet kan en mag meevaren. Er zijn inmiddels meer dan 30 deelnemende boten!

 

Utrecht heeft een rijke historie in het bevorderen van acceptatie en emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Met meer dan 70 actieve LHBT-organisaties in de stad bruist het van de roze initiatieven. Maar… de emancipatie is nooit af. Hoog tijd dus voor een eigen botenparade: hét podium voor alle LHBT-organisaties, groot en klein, om zich te presenteren tijdens een vrolijke parade door het hart van de stad.

 

 

**** OFFICIEEL PROGRAMMA ****

== 13.00 - 17.00 uur: Botenparade over de Oudegracht
Je bent welkom om de parade aan te moedigen langs de gehele Oudegracht aan de kant en op de werven. Vanwege verwachte drukte adviseren we bezoekers om het winkelgebied te mijden. Een gedetailleerde kaart met alle "hotspots" vind je op onze facebookpagina, in dit facebook evenement en op onze website.

== 14.00 - 23.00 uur: Pride Street Party
Street Party georganiseerd in de roze hotspot van Utrecht, op de Jacobibrug en het Jacobskerkhof door Cafe Kalff, Bodytalk en Rubber. Tot 23.00 uur kun je dansen en genieten van optredens en dj's op het podium op de brug (Kalff en Bodytalk) en op het Jacobskerkhof (RUBBER Stage). De hele buurt wordt afgezet en het mooiste decor voor een feest is de Utrechtse gracht. Entree is gratis,

== 22.30 uur: Rubber XL, Official Utrecht Canal Pride afterparty
Rubber is hét maandelijkse gayfeest in Utrecht en pakt extra groot uit met de Rubber XL - Pride edition! Dit is de perfecte afsluiting van de eerste Utrecht Canal Pride!
1 ticket - 2 clubs - 10 DJ’s - 1 groot feest.
Met één ticket kun je dansen in Club Basis (club&house) en Club Poema (dance&pop) - deze locaties liggen op 180 meter van elkaar. Een passe-partout dus. Meer informatie, tickets en de volledige line-up kun je vinden op www.rubber.pink