Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kaaspakhuis; Gemeentegarantie van € 100.000,-

publicatiedatum: ma 12 juni 2017

Een bijzondere garantie van 100.000 euro heeft de gemeente Woerden verleent aan het Kaaspakhuis aan de Emmakade. Het kaaspakhuis betaalt de lening in 5 jaar terug. Lukt dat niet dan moet de gemeente het terugbetalen aan de bank voortzetten. De gemeenteraad ging akkoord met de garantstelling met als motief dat daarmee de stichting kaaspakhuis in de gelegenheid is om "een goede start te maken"

 

Maar ook omdat het een project de lokale economie en arbeidsmarkt stimuleren.


Zo is beloofd dat er minimaal 10 stageplaatsen per jaar beschikbaar komen en dat er ook educatieve programma's komen voor onderwijsinstellingen.

 

Wij gunnen de garantstelling de stichting meer dan van harte.

Het is een mooi, historisch en interessant pand en je moet een product als kaas, dat zo belangrijk is voor (toeristisch?) en de productie en handel in Woerden, ook de nodige aandacht geven zeker als zo'n sector als de kaassector dat zelf niet kan betalen.

 

Maar arbeidgelegenheid en educatie als motief maakt het wat onduidelijk voor deze redacteur

Stageplaatsen is mooi maar hoe helpt dat werkgelegenheid? stages zijn geen banen? komen er dan meer kaaswinkels, kaasmakers, kaasproevers, kaasopslag, kaas.......? of meer werknemers bij het kaaspakhuis?

 

En ook die educatie kunnen dit niet helemaal beoordelen, ja, educatie als informatie en proeven voor toeristen en bezoekers, maar komen er ook kaascursussen? of lessen aan kaasscholen? of is kaas onderdeel van de leerroute van een/meer bestaande basis, voortgezet, bedrijfs -scholen?

En (verbazend in een kaasland) zijn er dan nog geen bestaande educatieve pakketen over kaas/kaasmaken?  (Meen dat er een educatief pakket was voor de scholen tijdens de expositie "Koe voor Woerden" in de bibliotheek? 2 of 3 jaar geleden)