Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Laat je verrassen door NachtKlooster.

publicatiedatum: za 3 juni 2017

Ken je dat gevoel dat je naar een festival gaat vol bekende artiesten waarbij je elk nummer mee kan zingen?! Maar ken je ook dat gevoel dat je een ergens binnenloopt en de band niet kent maar dat het uiteindelijk toch jouw nieuwe favoriete band van dat moment is?! Dat is NachtKlooster; het ontdekken van nieuw talent dat op het punt van doorbreken staat. dus; Ontwaak, kijk, luister, proef en laat je op zaterdag 30 september verrassen door NachtKlooster.

 

Terwijl het festivalseizoen nog moet losbarsten maakt het festival-met-een-dak-boven-je-hoofd de programmering bekend. Vorig jaar is er een nieuwe weg ingeslagen door veel landelijk opkomend talent te boeken. Dit jaar gaat de organisatie op de zelfde wijze verder. Ze zijn op zoek gegaan naar bands, singer-songwriters en kleinkunstartiesten die ontdekt moet worden door een groter publiek.

 

De afgelopen jaren heeft NachtKlooster een aantal artiesten geprogrammeerd die daarna mooie avonturen hebben beleefd. Denk aan Charl Delemarre die met Guus Meeuwis het land doorgaat of Emil Landman die met DI-RECT op tour is geweest. Of Pitou die fantastische recensies krijgt van haar optredens en debuutplaat en PALMSY die door 3FM gaat optreden op Sziget Festival Nederland. Zij hebben allemaal op NachtKlooster gestaan!

 

Vierde editie

Maar nu genoeg over eerdere edities; het is tijd voor de vierde editie. Deze staat in het teken van onwijs goede artiesten die hun sporen al verdiend hebben of bezig zijn met zeer goede indrukken achter te laten. We beginnen met Matt Winson. Zij maken eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleet Foxes. Onlangs brachten zij hun eerste album, Woodfalls, uit en tourden door Nederland en Europa. Het kleinkunstcollectie Bovenste Knoopje Open bestaat uit Sjoerd en Job. Zij schopten het tot de kwartfinales van het Leids Cabaret Festival 2017 en speelden als support bij Lucky Fonz III en Yentl en de Boer. Ze komen met hun BKO Band en geven NachtKlooster een goedlachse start.

 

Tom Tukker

Over Tom Tukker hoef je eigenlijk maar twee dingen te weten, hij is extreem muzikaal en super sympathiek. Met zijn rijke, melancholieke melodie en tekst over verlies en verlangen is de nieuwe single Rain is Gone een goed voorbeeld van zijn vermogen tekst en muziek te laten samensmelten tot een aansprekend geheel met net zo veel emotie als de luisteraar toelaat. Daarnaast zingt hij zo makkelijk, dat bijna niet opvalt wat voor goede zanger hij is.

 

Banner
Banner. is een songwriter uit Den Haag. Op autodidactische wijze is hij op zijn veertiende begonnen met gitaarspelen en zijn muziek wordt gekenmerkt door fingerpicking. Met band zijn klinkt Banner. groots, sfeervol en organisch zonder zijn oprechtheid te verliezen. Onlangs bracht hij zijn debuut EP “Over Blue” uit en momenteel studeert hij aan de Herman Brood Academie.

 

Aap, Noot, Mies

AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij twee jaar lang heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te kunnen leggen in demo’s. De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, synths, organische en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. In maart 2016 presenteerde zij haar debuutalbum in Paard van Troje. De band was onder andere te zien op festivals als Parkpop, Oerol, Sniester en Westerpop en verzorgde het voorprogramma van DI-RECT en Maaike Ouboter.

 

Radio Eliza

De mannen van Radio Eliza lijken niet te stoppen. Hun debuutsingle Kids is meteen raak en zorgt ervoor dat de band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Radio Eliza speelde bij Giel op de speelplaats, kwam langs bij DWDD en won de SENA
Performers POPNL award. Met al deze successen op zak roept 3voor12 de band uit tot één van de 12 acts om in de gaten te houden voor het jaar 2017 en dat jaar begint meteen goed met een optreden op Noorderslag, waar Radio Eliza na afloop tot één van de 25 beste acts op het festival wordt bestempeld. Hun nieuwe single “Give me Attention” is net uit en deze spelen ze o.a. op Concert at Sea en in het najaar dus op NachtKlooster!

 

Telefunke en PuinhoopXL

De programmering wordt aangevuld met DJ`s Telefunke en PuinhoopXL. Zij gaan er voor zorgen dat er tussen de optredens door genoeg te beleven valt en dat NachtKlooster dansend tot een einde gebracht gaat worden.

Tickets zijn online te koop en kosten €10,- in de voorverkoop.