Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Opbrengst 2e Ankertour

publicatiedatum: di 23 mei 2017

Zondag 21 mei werd voor de tweede keer De Ankertour georganiseerd door TTC de Merel uit Mijdrecht en Wielerclub WTC uit Woerden. Ook dit jaar werd er weer gefietst voor het goede doel, de opbrengst zal verdeeld worden tussen Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht en Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden.

 

Er kon gekozen worden uit 4 afstanden die de fietsers door het Groene Hart leidden, start en finishplaats was ofwel Mijdrecht ofwel Woerden. De lange afstanden van 100 en 70 km meter waren erg in trek bij de wielerrenners, de kortere afstanden van 40 en 15 km trokken de recreatieve fietsers, waarbij de laatste vooral door gezinnen werd gefietst. Het inschrijfgeld bedroeg € 5,-

 

Halverwege de tocht was er de gelegenheid voor een kopje koffie of thee waarbij een stukje taart werd geserveerd. Hiervoor kon er een vrijwillige bijdrage worden gegeven en dit werd royaal gedaan!

John van der Meer, bestuurslid Netwerk en Fondsenwerving bij het Inloophuis ‘Leven met kanker’, blikt tevreden terug. “Het was natuurlijk afwachten wat het weer ging doen, maar we hadden het ons niet beter kunnen wensen, droog, niet te warm, prima fietsweer! We zijn ontzettend blij met de opkomst, dit was het tweede jaar dat de toer georganiseerd werd, in Woerden een verdubbeling en in Mijdrecht een aanzienlijke toename De opbrengst heeft ons ook aangenaam verrast, in totaal werd er € 2168,00 opgehaald.”

 

“We zijn natuurlijk WTC en TTC de Merel weer enorm dankbaar voor de goede organisatie, maar ik wil ook de vrijwilligers en AH Woerden ontzettend bedanken!,” vervolgt Van der Meer. Naast een aantal taarten en cakes gebakken door gastvrouwen, kregen we, net als vorig jaar, ook van AH weer een aantal heerlijke taarten ter beschikking gesteld. We hopen dat we de fijne samenwerking met de wielerclubs in 2018 mogen voortzetten en kunnen uitkijken naar een derde Ankertour.”