Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

(weekend)Vrijwilligers gevraagd!

publicatiedatum: za 20 mei 2017

Helaas moeten we enkele vrijwilligers gaan missen vanwege een verhuizing naar elders. Daarom zijn we opnieuw dringend op zoek naar vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw ons team willen komen versterken. Leuk want als vrijwilliger in het Stadsmuseum raak je beter bekend met cultureel Woerden, je sociale kring wordt verruimd en je ontmoet interessante mensen!

 


Je komt te werken in een team van ca. 35 vrijwilligers en 2 vaste medewerkers. We komen ca. 3x per jaar bij elkaar voor een overleg en jaarlijks maken we een leuke uitstap. Natuurlijk ben als vrijwilliger ook altijd welkom op de evenementen.

Het Stadsmuseum Woerden gevestigd in het mooiste monument van Woerden, exposeert een bijzondere collectie archeologische objecten met daarin een prachtige Romeinse paradehelm en een 8e-eeuws Frankisch Zwaard, alsmede kunst van gerenommeerde  Woerdense kunstenaars als Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh. Daarnaast zijn er een drietal wisselende exposities per jaar en worden met regelmaat speciale publieksactiviteiten georganiseerd.

 

De vrijwilliger heeft als belangrijkste taken:
- Gastvrouw of –heer zijn, de bezoekers informeren over de vaste collectie en de huidige en toekomstige tentoonstellingen, bediening kassa, beheer garderobe
- Receptiewerkzaamheden, ontvangen van gasten voor kantoor, telefoon aannemen en doorverbinden
- Begeleiden huwelijk of verhuur van de Vroedschapszaal, verkoop boeken en kaarten, bewaking van de monitor
- In overleg hulp bij openingen, verhuur van de Vroedschapszaal, speciale activiteiten.
Een totaaloverzicht van de taken is opvraagbaar bij k.timmers@stadsmuseumwoerden.nl

 

Idealiter kun je: 
- e-mailen, internetten, jezelf inroosteren via een website, een alarmprocedure onthouden, kassa bedienen, instructies goed lezen en paraat hebben.
- We gaan uit van een minimale beschikbaarheid van een dagdeel per 14 dagen + eens per maand een dagdeel in het weekend (verplicht 1x). Vaker? Graag! (donderdag en vrijdag zijn reeds goed gevuld)
- Het is fijn als je belangstelling hebt voor cultuurhistorie en kunst.

 

Voor meer informatie,

een overzicht van de werkzaamheden of een afspraak, neem gerust contact op met Katrien Timmers, manager: 0348-481057 of k.timmers@stadsmuseumwoerden.nl