Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Ongewenste studentenruil ID college

publicatiedatum: vr 19 mei 2017

Een deel van de studenten Welzijn aan het ID College in Gouda moet de opleiding in Woerden gaan vervolgen, en vice versa. Het kan niet anders, zegt het ID College. Studenten zijn verontwaardigd en boos. Wij hebben bewust voor het ID College in Woerden gekozen omdat het een kleinschalige opleiding is'', stellen studenten in een noodkreet op hun Facebookpagina.

 

Zij zijn het er niet mee eens dat zij in september hun opleiding Welzijn (pedagogisch medewerker) moeten vervolgen in het ID College in Gouda.  

 

Omgekeerd zien studenten van dezelfde opleiding in Gouda het niet zitten om af te reizen naar de Woerdense vestiging om de lessen bij te wonen. Een uitruil van studenten tussen de vestigingen dus. De reorganisatie van de opleiding heeft te maken met de geringe instroom van eerstejaars studenten Welzijn bij het mbo-instituut in Woerden.

 

De studentenraad van het ID College gaat binnenkort met directie van het onderwijsinstituut én de studenten om de tafel zitten. De studentenraad wil de klachten over de aanstaande verhuizing van een deel van de opleiding Welzijn van Woerden naar Gouda, en van Gouda naar Woerden bespreken. 

 

 

van de website

ID College en ROC Leiden hebben meerdere vestigingen. Er is er altijd wel een schoolgebouw bij jou in de buurt.