Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefStuur berichten voor de agenda naar agenda@cultuurplatformwoerden.nl

fotos D Verweij

Kaaspakhuis Informatie, Bezoek & Educatie.

publicatiedatum: wo 10 mei 2017

Met de opening van Het Kaaspakhuis, op 20 mei 2017, kreeg Woerden er een bezienswaardigheid bij. Naast toeristische informatie en een tentoonstelling voor belangstellende bezoekers van Woerden staat ook Educatie hoog in het vaandel. Iedereen kan tijdens de openingstijden uitleg krijgen over de kaasgeschiedenis van Woerden. Voor scholieren is er de kaasacademie van start gegaan.

 

Bezoekers van Woerden vinden ook informatie over het recreatieve aanbod van Woerden en het Groene Hart, tevens kunnen bezoekers de moderne wereld van kaas in het Groene Hart beleven.

 

Op deze prachtige plek krijg je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne kaasmaken. Kijk live mee in de kaasmakerij, ontdek de finesse van het kaasmaken en zie hoe handelaren hun kazen opslaan. Ontdek de virtual reality omgeving, maak een eigen te gekke Woerdense kaasfoto, ga verkleed als heus kaasmeisje of boer en leg het bezoek aan het Woerdense Kaaspakhuis vast!

 

Er zijn diverse activiteiten mogelijk voor bezoekers zoals kaas opleggen, kaas maken, groepsarrangementen en toeristische (kaas)producten en (Woerdense) souvenirs. 

 

Bezoek kaaspakhuis

  • Het kaaspakhuis is van maandag t/m zaterdag geopend voor bezoekers.
  • Elke vrijdag wordt kaas gemaakt in de moderne kaasmakerij en kunnen de bezoekers kijken hoe dit proces gaat.

Ook met een gids
    Laat je rondleiden door het Kaaspakhuis onder leiding van een gids, ontdek het moderne kaasmaken en wordt een expert in het wegen van kaas. Kom achter het grote geheim van het rijpen tijdens een bezoek.

Maak je bezoek extra bijzonder met een overheerlijke proefplankje na afloop van de rondleiding. Proef diverse soorten kaas en maak kennis met het verschil tussen de kazen. De proeverij is te boeken vanaf 2 personen.

  • Entreeprijs volwassenen                 € 6,00
  • Entreeprijs kinderen tot 12 jaar      € 3,00
  • Prijs proefplankje                           € 7,50

 

Voor vragen en/of boekingen neem contact op met:

VVV/TIP Woerden
Emmakade 6a
3441AJ, Woerden

E-mail: kaaspakhuiswoerden@gmail.com
Tel: 0348-745492

Openingstijden Kaaspakhuis
Ma t/m zat       10.00 – 17.00 uur
Zo                    op aanvraag


Stichting Kaaspakhuis heeft een samenwerking gevonden met Stichting Woerden Marketing. De inzet van de vrijwilligers wordt in gezamenlijkheid opgepakt en gecoördineerd door Stichting Woerden Marketing.