Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Hoe is het met de Wasserij? (6)

publicatiedatum: di 7 maart 2017

Bij de ontwikkeling van het defensie eiland is veel gesproken over een culturele bestemming voor het centrale pand "de wasserij". Het hoogst haalbare anno nu lijkt horeca in het historische pand. Op 9 maart a.s. 19.30 uur en 22.00 uur kunt u een kijkje nemen in het gebouw dat voor de gelegenheid is aangekleed als evenementenlocatie, ( en, o ja, er worden die avond ook woningen en appartementen aan de man gebracht.) Lees de officiële aankondiging van de projectontwikkelaar hieronder.

 

Aankondiging door Blauwhoed

Op donderdagavond 9 maart wordt de toekomst gevierd van het historische pand De Wasserij op Defensie Eiland in Woerden.

Bij de start van de herontwikkeling van Defensie-eiland is de ambitie geformuleerd om dit gemeentelijk monument te behouden en een nieuwe functie te geven die ertoe bijdraagt dat dit een levendige ontmoetingsplek op het eiland wordt.


De afgelopen maanden heeft De Wasserij CV een concreet planvoorstel gemaakt waarbij in het gebouw op de begane grond een nog nader uit te werken horeca-concept komt, dat wordt aangevuld met drie appartementen. Om de horeca-functie te kunnen combineren met een culturele invulling (podium- en expositiemogelijkheden) is er tevens een verbinding gezocht met het Cultuur Platform Woerden.
Een bezoekje brengen


Geïnteresseerden kunnen donderdagavond tussen 19.30 uur en 22.00 uur een kijkje nemen in het unieke gebouw onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze avond wordt de potentie van het gebouw getoond. De Wasserij wordt volledig aangekleed als evenementen-locatie met livemuziek van DJ Martin Damen en een verassingsact, één-op-één nabootsing van een van de Kasteelwoningen van Defensie Eiland Midden, de verkoopdocumentatie van de drie nieuwe appartementen in De Wasserij, een live graffiti artist en een stukje Woerden promotie.


Meer informatie over de ontwikkeling van Defensie Eiland is te vinden op www.wonenopdefensieeiland.nl.
Foto: De Wasserij CV

 

Van website Blauwhoed

Laten we de Wasserij eens Centraal zetten!
Op 9 maart vieren we de toekomst van De Wasserij op Defensie Eiland in Woerden. Een plek die volop in aanbouw is en met De Wasserij een plek wordt om niet meer weg te gaan! Een plek om te wonen, te dineren, een borrel te doen én cultureel te genieten; kortom een plek om te leven.
WAT
muziek – hapjes & drankjes – wonen op Midden – verkoop appartementen De Wasserij – live artist
WIE
fijnproevers – ondernemers – woningzoekers – muziekliefhebbers – cultuursnuivers – de buren – jij!
WANNEER
Donderdag 9 maart vanaf 19:30 tot 22:00 uur (vrije inloop)
WAAR
Defensie Eiland Woerden, inrit naast het Kasteel