Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Voedselbank, veel giften en nu ook verswinkel

publicatiedatum: vr 20 januari 2017

In de periode rond Kerst en oud- en nieuwjaar heeft de voedselbank veel producten ontvangen, geschonken door bedrijven en particulieren.Ook start de Woerdense voedselbank met een eigen verswinkel. Cliƫnten kunnen daar zelf versproducten zoals bijvoorbeeld groenten kiezen, zo maakte voorzitter Dick van der Snoek bekend.

 

Hij deed dit bij de ingebruikname van een nieuw onderkomen. In verband met het aanbieden van verse producten zal de voedselbank een extra dag open zijn. Op dinsdag is dat voor de versproducten en op donderdag voor de reguliere levering van voedsel. De producten die de voedselbank levert zijn voornamelijk afkomstig van supermarkten uit Woerden en het distributiecentrum van de Jumbo.

 

Soms, zoals met de feestdagen zijn dit ook andere bedrijven en particulieren Zo was er een mooie actie van de Lions die meer dan 400 dozen etenwaren doneerden en andere giften van particulieren.

Dit waren onder andere chocoladeletters, dozen bonbons, tasjes met diverse streekproducten, kerststollen, kerstpakketten, oliebollen en appelflappen.
Daarboven hebben ook leerlingen van de Willem Alexanderschool een inzameling gehouden; 8 bananendozen vol zijn ons overhandigd.
Een medewerker van het stadhuis heeft een actie onder de ambtenaren gehouden hetgeen resulteerde in 9 volle bananendozen.