Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Leo Gestel Promenade geopend

publicatiedatum: zo 10 juli 2016

Afgelopen donderdag is door burgemeester Molkenboer de lang verwachte Leo Gestel Promenade geopend als een eerbetoon aan de in Woerden geboren en getogen schilder. Woerden pakt het eerbetoon meteen groots aan met een permanente expositie van enorme uitvergrotingen van het werk van de beroemde kunstenaar op verschillende plaatsen in de stad.

 

Initiatiefnemer Theo Peters begon een jaar geleden al met de voorbereidingen voor de Leo Gestel Promenade.

Fotograaf Hans van Ommeren maakte foto’s van de werken van Gestel en deze opnames werden op doek uitvergroot tot reusachtige schilderijen. Omdat de originele werken van Leo van Gestel zijn niet zo groot zijn, was voor de Woerdense fotograaf een enorme klus om de intimiteit van Gestels werk vertaald te krijgen naar de nieuwe afmetingen.
Hoe bijzonder het werk van Leo Gestel is, is op verschillende plekken in Woerden te bekijken en gezien de formaten zullen de doeken zeker niet over het hoofd worden gezien.

 

Bron RPL

Foto's: Anno Visser

 

Samen met TIP en ‘t Gilde willen Peters en Van Ommeren een wandelroute langs de doeken uitzetten. “Het is een work in progress”, aldus Peters. Een semi-permanent werk ook, want de doeken blijven zeker tien jaar goed. Het is de bedoeling geleidelijk het aantal uit te breiden. Over vijf jaar kunnen er dus zomaar dertig Gestels in het stadshart hangen.