Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefStuur berichten voor de agenda naar agenda@cultuurplatformwoerden.nl

foto hans Pieters

Derde Stadsdichter Woerden bekend

publicatiedatum: za 23 april 2016

De derde stadsdichter van Woerden is geworden; Nienke Gorter. Nienke werd, unaniem, door de jury gekozen als opvolger van Marco van der Bij, die deze functie 3 jaar, met verve, vervulde. Unaniem maar met grote waardering voor de 3 andere genomineerden die, en daarin was de jury ook unaniem, groot dichterschap, betrokkenheid bij Woerden, zeggingskracht en een enorme liefde voor de poezie lieten blijken tijdens hun voordrachten.

 

Genomineerden.

Helga Warmels,

die behalve een zeer aansprekend stadsgedicht ook humor meebracht met haar voordracht van haar vrije gedicht “Erwtensoep” als ervaren boekenschrijver wist ze haar zinnen aaneen te rijgen tot mooie verhalende poëzie .

  • Helga Huisjes,
  • die haar stadsgedichten liet “dansen” door de zaal, niet zo verwonderlijk als je weet dat ze ook een talentvolle singer/songwriter is en bij haar gedichten meestal meteen maar muziek schrijft.
  • Tineke van Dijk,
  • die de spits afbeet, en zich, bijzonder dapper, over haar aanvankelijke “plankenkoorts” heen wist te zetten en haar gedichten met verve over het voetlicht bracht.

Gewoonweg prachtig om de 4 genomineerde dichteressen, bevlogen, te zien “battelen”.

Allen zeer gedreven om de derde stadsdichter van Woerden te worden.
Je zou, bijna, willen dat, in navolging van het stadbestuur, er wijkdichters aangesteld konden worden. Stel je voor elke kern/wijk zijn eigen wijkdichter.

 

De winnaar.

Woerden mag zich gelukkig prijzen met deze overvloed aan poetisch talent en de wetenschap dat ze met Nienke Gorter een waardig opvolger voor Marco heeft aangesteld. Ze heeft laten zien dat ze een mooi, actueel en origineel stadsgedicht kan schrijven én dit op heldere en aansprekende wijze kan voordragen aan een groot publiek. Het is nu, vol verwachting uitzien naar haar 2e stadsgedicht.
Woerden gefeliciteerd met uw 3e stadsdichter: Nienke Gorter.

 

De jury bestond uit :
Viktor Molkenboer, Voorzitter; namens gemeente Woerden
Mariette van Slagmaat; namens het CPW
Mirjam van den Bremen; namens de bibliotheek.
Kees Willem Karssen; namens Libris Woerden
Carole Leroy, namens de Kuvo
Jurysecretaris, Winny van Rij, namens de Woerdense Courant

 

Fotografie hans pieters, zie voor meer foto's zijn fotoblog.
Van deze avond van  Wijnand Brak een Filmverslag